Lietuvos tinklininkės sužibėjo Baltijos čempionate

  • Teksto dydis:

Fantastišką žaidimą antrą savaitgalį iš eilės Baltijos moterų tinklinio čempionate pademonstravo Lietuvos komandos. Šįkart Jonavos "Achema-KKSC" sugebėjo nugalėti turnyro čempiones, o "Kauno-ASU" tinklininkės tapo pirmenybių lyderėmis.

Jonavos "Achemos-KKSC" tinklininkės šeštadienį namuose 3-2 (25:20, 25:18, 16:25, 22:25, 15:3) nugalėjo Jelgavos "Jelgava/LU" (Latvija) ekipą. Nugalėtojoms 15 taškų pelnė Raminta Petrauskaitė, po 14 - Agnė Daunytė ir Valerija Sobol.

Įspūdingą žaidimą jonaviškės pademonstravo sekmadienį, kuomet taip pat savo aikštėje 3-1 (25:23, 25:23, 17:25, 25:21) nugalėjo čempionės titulą ginančią ir iki šių rungtynių be pralaimėjimų turnyre žygiavusią "Kohila VC/E-Service" (Estija) komandą. Šįkart į priekį šeimininkes vedė 18 taškų surinkusi V. Sobol. Dešimt taškų pridėjo A. Daunytė, aštuonis - Vaiva Valionytė.

"Norėdamos patekti į Baltijos lygos finalus, turėjome pasispausti. Į komandą atvykusi V. Sobol įnešė daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, atsirado puolimo lyderė, paskui kurią pasitempė visas kolektyvas. Šį savaitgalį varžoves pranokome komandiniu žaidimu ir kovingumu. Kovoje su čempionėmis pavyko atremti stiprius varžovių padavimus ir sėkmingai suorganizuoti puolimą. Džiugu, kad pasiteisino visi keitimai, kurie ir nutiesė kelią į pergalę", – mintimis dalinosi Jonavos klubo trenerė Lija Darandovienė.

"Achema-KKSC" (16 tšk.) turnyro lentelėje šoktelėjo į šeštąją poziciją.

Pergalių seriją pratęsė ir Kauno "Kauno-ASU" tinklininkės. Jos šeštadienį išvykoje 3-0 (25:16, 25:20, 25:18) nugalėjo Tartu "TU-Eeden" (Estija) ekipą, o sekmadienį svečiuose 3-0 (25:15, 25:19, 25:13) – Veru "Famila/Voru" (Estija) komandą.

Pirmajame susitikime kaunietėms po 14 taškų pelnė Karolina Uvarovaitė ir Viltė Makauskaitė, vienuolika – Tatjana Litvinovskaja. Antrajame mače T. Litvinovskaja pelnė 13, V. Makauskaitė – 12, o Rūga Mogenytė – dešimt, K. Uvarovaitė – aštuonis taškus.

"Pergales lėmė susikaupimas kiekvienoms rungtynėms, nesvarbu koks būtų priešininkas. Vykdėme uždavinius ir kovojome dėl kiekvieno taško visos kartu", – sakė K. Uvarovaitė.

Daug įdėto darbo

Aštuntąją pergalę iš eilės iškovojusi "Kauno-ASU" komanda su 30 taškų pakilo į pirmąją turnyro lentelės vietą.

"Išties šiuo metu jaučiamės gerai. Trenerė ir mes pačios esame patenkintos įgyta forma. Jaučiasi daug įdėto darbo, su kuriuo ateina ir susižaidimas bei viena kitos jautimas aikštelėje. Kai komandoje vyrauja profesionali ir draugiška aplinka, tobulėti darosi vis lengviau. Pirmoji vieta čempionate suteikia tiek didesnio pasitikėjimo, tiek ir atsakomybės toliau demonstruoti gerą formą ir stabilų žaidimą", – pabrėžė K. Uvarovaitė.

Alytaus "Prekybos-Paramos" klubas "Famila/Voru" ekipą taip pat nugalėjo 3-0 (25:17, 25:23, 25:23). 15 taškų prie pergalės pridėjo Viktorija Ruškytė, po 13 - Tautvilė Grinkevičiūtė ir Irina Brezgun, 12 – Urtė Andriukaitytė.

Vis dėlto, iki idealaus pasirodymo savaitgalį alytiškėms pristigo jėgų. Sekmadienį išvykoje 0-3 (21:25, 20:20, 22:25) jos turėjo pripažinti "TU-Eeden" klubo pranašumą. "Prekybai-Paramai" po dešimt taškų pelnė T. Grinkevičiūtė ir U. Andriukaitytė.

"Prekyba-Parama" (15 tšk.) tarp 12 ekipų yra aštunta.

Netrukus Baltijos lygoje vyks intriguojančios Lietuvos komandų tarpusavio akistatos. Jonavoje gruodžio 11 d. žais "Achema-KKSC" ir "Prekyba-Parama", o gruodžio 13 d. – "Achema-KKSC" ir "Kaunas-ASU".

Šeštadienį buvo sužaistos vienintelės rungtynėse Lietuvos moterų čempionate. Jose Šalčininkų "Fortūna" namuose 3-0 (26:24, 25:16, 25:18) įveikė Kauno "LSU-Deksteros" klubą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių