Lietuvos tinklininkai sieks pergalių Latvijoje

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį Lietuvos vyrų tinklinio klubai vyks į Latviją, kur sieks pratęsti pergalių serijas Baltijos "Credit24" Čempionų lygoje.

"Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley" ir Šiaulių "Elgos-Master Idea-SM Dubysos" komandos išmėgins jėgas su Rygos "RTU-Robežsardze" ir Uozuolniekų "Poliurs" klubais. Visos šios komandos patenka į Baltijos lygos devintuką.

Šiuo metu Latvijos čempionė "RTU-Robežsardze" ekipa turnyro lentelėje su 21 tašku dalinasi 8-9 vietas su "Elga-Master Idea-SM Dubysos" komanda.

"Pakankamai žemą Rygos ekipos vietą turnyro lentelėje sąlygoja prastas čempionatas startas, kuomet pirmojo rato kovoms ji akivaizdžiai nebuvo pasiruošusi. Komandos vyriausias treneris Raimondas Vildė vadovavo Latvijos rinktinei Europos čempionato atrankos varžybose, taip pat du startinės sudėties žaidėjai buvo traumuoti. Nagrinėjau paskutines šios ekipos rungtynes su Uozuolniekų klubu - nugalėtojas paaiškėjo tik penktajame sete ir turiu pažymėti, kad pagal žaidimą ir dalinai pagal sudėtį tai jau visai kita komanda, negu buvo pirmajame rate", - varžovus analizavo Vilniaus komandos treneris Vasilijus Burakinskis.

Praėjusių metų spalio mėnesį Vilniuje ir Šiauliuose abi Lietuvos komandos pranoko svečius iš Latvijos. Kaimyninės šalies vicečempionė "Poliurs" (24 tšk.) ekipa šiuo metu turnyro lentelėje yra septinta. Tuo tarpu vilniečiai (36 tšk.) žengia ketvirti.

"Prieš Uozuolniekų ekipą laimėjome tik po penkių setų kovos. Manau, kad dabar jie žaidžia kur kas geriau, o ekipą taip pat sustiprino Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas Martinas Plavinis su dabartiniu partneriu Haraldu Regža. Namuose šis klubas žaidžia itin atkakliai. Praėjusiame sezone Uozuolniekuose krito Pernu (Estija) ekipa, o šiemet kitas favoritas - Talino "Selver" (Estija) klubas", - teigė V. Burakinskis.

Pasak sostinės klubo vadovo, šio savaitgalio rungtynės gali turėtų reikšmingos įtakos turnyro lentelei.

"Jeigu mūsų ekipa sugebės laimėti Rygoje bei Uozuolniekuose, tai būtų nuostabiai geras rezultatas mums. Taip pat manau, kad jeigu Rygos ekipa gerai sužais su Lietuvos ekipomis, pirmasis aštuntukas turnyro lentelėje jau gali ir nepasikeisti", - pridūrė V. Burakinskis.

"Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley" ekipa rungtynes Latvijoje planuoja transliuoti savo "Youtube" kanale.

Rungtynių laikai:

Šeštadienis

17:00 "RTU-Robežsardze" - "Vilniaus kolegija-Flamingo Volley"
18:00 "Poliurs" - "Elga-Master Idea-SM Dubysa".

Sekmadienis

15:00 "RTU-Robežsardze" - "Elga-Master Idea-SM Dubysa"
16:00 "Poliurs" - "Vilniaus kolegija-Flamingo Volley".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių