Lietuvos tenisininkų vietoje skrydžio į Madagaskarą lauks kelionė į Šiaulius

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų teniso rinktinė išvengs ilgos kelionės į Madagaskarą. Kitų metų pirmą vasario savaitgalį šioje šalyje turėjęs vykti Daviso taurės susitikimas tarp lietuvių ir madagaskariečių, Madagaskaro teniso federacijos pageidavimu, bus žaidžiamas Lietuvoje.

Geriausi Lietuvos ir Madagaskaro tenisininkai vasario 3-5 dienomis susigrums Šiaulių teniso mokyklos kortuose.

Madagaskaro teniso federacija nenorą rengti varžybas motyvavo nepalankiomis oro sąlygomis, mat sausio ir vasario mėnesiais šioje šalyje dažnos stiprios liūtys bei audros. Todėl rengti mačo lauke yra neįmanoma, o uždarų Tarptautinės teniso federacijos (ITF) reikalavimus atitinkančių teniso kortų čia tiesiog nėra.

„Tiesą pasakius jau planavome rinktinės kelionę, kai sulaukėme ITF pasiūlymo žaisti namie. Jei būtume nesutikę, tuomet mūsų varžovai būtų priversti rengti susitikimą neutralioje šalyje. Sakykime tai šiek tiek rizikinga, nes net neįsivaizduojame ką būtų pasirinkę Madagaskaro atstovai. Todėl ir sutikome žaisti Lietuvoje.

Manau, kad labiausiai šioje situacijoje laimėjo mūsų žaidėjai, išvengę ilgos ir varginančios kelionės. Juolab, kad naujasis teniso sezonas jau bus prasidėjęs, o kelionė į Madagaskarą būtų neišvengiamai vertusi žaidėjus koreguoti turnyrų planus“, – sako Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Kalbėdamas apie tai, kodėl susitikimui buvo pasirinkti Šiauliai, R. Grušas išskyrė du aspektus.

„Visų pirma mes žinome, kad šiame mieste esame visuomet laukiami. Kalbu apie miesto valdžios požiūrį. Galiu drąsiai pasakyti, kad šia prasme Šiauliai yra tenisui draugiškiausias miestas Lietuvoje.

Be to, kaip ir sakiau, apie tai, kad žaisime Lietuvoje sužinojome labai vėlai. Todėl surengti tokį mačą kurioje nors iš multifunkcinių šalies arenų jau nelabai realu. O Šiaulių teniso mokykla atitinka visus Daviso taurės antros grupės arenoms keliamus reikalavimus“, – aiškina R. Grušas.

Lietuvos rinktinės sudėtis mačui prieš Madagaskarą paaiškės sausio viduryje. Jau dabar aišku, kad komandai tikrai negalės padėti sunkią traumą besigydantis Ričardas Berankis.

„Ričardui linkiu kuo greitesnės ir sėkmingesnės reabilitacijos. Manau, kad mūsų sudėtis bus tokia pati kaip ir paskutiniuose šių metų mačuose prieš pietų afrikiečius ir bosnius: Laurynas Grigelis, Lukas Mugevičius, Tadas Babelis ir Tomas Vaišė ar dar kas iš jaunųjų mūsų tenisininkų.

Aišku, laiko iki pasimatymo su Madagaskaru dar daug, todėl dabar tiesiog noriu palinkėti visiems mūsų rinktinės vyrams produktyvaus pasirengimo naujam sezonui ir geležinės sveikatos“, – teigia LTS prezidentas.

Lietuvos vyrų teniso rinktinės kapitonu dar vienerių metų laikotarpiui liko Rimvydas Mugevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių