Lietuvos tenisininkai pasidalino daugiau nei 30 tūkstančių eurų

Lietuvos teniso sąjungos (LTS) inicijuotos programos "Lietuvos jaunių teniso rinktinė" parama, beveik 30 tūkstančiai eurų, pernai atiteko septyniems perspektyviems Lietuvos tenisininkams - Lukui Mugevičiui, Akvilei Paražinskaitei, Justinai Mikulskytei, Paulinai Bakaitei, Tomui Vaišei, Gvidui Motuzui ir Emiliui Rusakevičiui. LTS atstovai tikina, kad panaši pinigų suma, kuria tenisininkai gali padengti savo dalyvavimo turnyruose išlaidas, perspektyviausiems sportininkams bus skirta ir šiemet.

LTS prezidentas Ramūnas Grušas sako, kad iki šiol paramos paieška buvo pačių jaunųjų tenisininkų, jų trenerių ir tėvų galvos skausmas, o "Lietuvos jaunių teniso rinktinės" programa tokią praktiką norima bent kiek pakeisti.

"Jaunių teniso inventoriaus, kelionių ir apgyvendinimo išlaidas dažniausiai tekdavo padengti tėvams. Rasti privačių rėmėjų pavykdavo ne dažnam. Norime bent jau iš dalies išspręsti šią problemą. Todėl labai džiaugiuosi, kad šiam tikslui mums pavyko suburti stiprius rėmėjus - SEB banką, koncerną "MG Baltic", bendroves "Blue Bridge" ir "AAA", Kūno kultūros ir sporto departamentą. Programos lėšos leidžia sportininkams dalyvauti didesniame turnyrų skaičiuje, o tai reikš naujas įgytas patirtis ir aukštesnes reitingų vietas", - teigia LTS vadovas.

"Remdami perspektyvius jaunus tenisininkus, norime, kad jie turėtų geresnes sąlygas nuolat tobulėti, treniruotis, dalyvauti tarptautiniuose turnyruose, įgyti vis daugiau patirties ir siekti naujų pergalių. Investuodami į jaunąją teniso kartą, mes padedame talentams užaugti ir skatiname teniso populiarėjimą Lietuvoje", - sako SEB banko prezidentas Raimondas Kvedaras. Anot jo, SEB bankas remia ne tik šią programą, tačiau ir įvairias kitas su tenisu susijusias iniciatyvas, finansavo didžiausios Baltijos šalyse teniso arenos statybas ir plėtrą, prisidėjo prie kitų teniso aikštynų plėtros.

Žaidėjui tenkančios finansinės paramos dydis priklauso nuo tenisininko rezultatų, jo vietos jaunių ar ATP ir WTA reitinguose, taip pat nuo parengto ateinančio sezono plano, tai yra ambicijų. 2014 metais didžioji paramos dalis atiteko A. Paražinskaitei, L. Mugevičiui ir J. Mikulskytei.

"Akvilė per metus pakilo keliais šimtais vietų WTA reitinge, ji Lietuvai iškovojo du bronzos medalius jaunimo olimpinėse žaidynėse Nandzinge. Lukas ima belstis į stipriausių pasaulio tenisininkų penkišimtuko duris, o Justina iškovojo pirmuosius WTA taškus. Tai yra žaidėjai, kurie jau dabar yra svarbūs Lietuvos rinktinių nariai", - aiškina R. Grušas.

Anot jo, atstovavimas Lietuvos rinktinei yra dar vienas svarbus šios programos kriterijus.

Į programos "Lietuvos jaunių teniso rinktinė" paramą gali pretenduoti tarptautiniuose turnyruose jau dalyvaujantys ir tarptautinį reitingą turintys 12-21 metų amžiaus žaidėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių