Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete sostinėje - „Lyčių lygybė sporte“ posėdis

  • Teksto dydis:

Vilniuje susitiko Europos olimpinių komitetų komisijos "Lyčių lygybė sporte" narės. 2014 m. pabaigoje įkurta komisija, kuriai pirmininkauja LTOK prezidentė, Dainos Gudzinevičiūtės kvietimu į posėdį susirinko pirmąjį kartą. Komisijos narių tarpe - ne viena žinoma sportininkė.

Pasak pranešimo, posėdyje dalyvavo Azerbaidžano tautinio olimpinio komiteto tarptautinių ryšių direktorė Konul Nurullayeva, Danijos tautinio olimpinio komiteto valdybos narė Tine Teilmann, Latvijos olimpiečių asociacijos narė Ineta Radevica, Rusijos tautinio olimpinio komiteto generalinė sekretorė, olimpinė čempionė Anastasia Davydova, Europos olimpinių komitetų sportininkų komisijos narė, olimpinė čempionė Tatiana Lebedeva ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto užsienio ryšių direktorė Vaida Masalskytė. Posėdžiui pirmininkavo LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Pirmojo susitikimo tikslas - aptarti lyčių lygybės situaciją Europoje, nustatyti komisijos darbo tikslus, pasiskirstyti atsakomybėmis.

Komisijos narės pasakojo apie lyčių lygybės situaciją jų šalyse, dalinosi patirtimi ir pristatė gerąsias praktikas. LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė savo kalboje pabrėžė, kad vadovaujančias pozicijas sporto organizacijose užima nedaug moterų. Į tai atsakydama A. Davydova teigė, kad būtina stiprinti moterų pasitikėjimą savimi - tai paskatintų jas siekti karjeros.

Latvijos atstovės nuomone labiausiai įkvepia ir motyvuoja kitų, daug sporto pasaulyje pasiekusių moterų pavyzdžiai, o p. K. Nurullayeva papasakojo apie Azerbaidžano pirmosios ponios Mehriban Aliyeva veiklą, kuri aktyviai dalyvauja sporto veikloje, yra nacionalinės gimnastikos federacijos prezidentė bei Europos žaidynių organizacinio komiteto pirmininkė. Azerbaidžano tautinio olimpinio komiteto atstovė pristatė Azerbaidžane vykdomas programas ir teigė, kad daugiau jaunimui skirtų programų ir renginių taip pat didina ir moterų dalyvavimą sporte.

LTOK užsienio ryšių direktorė Vaida Masalskytė apžvelgė situaciją Europos tautiniuose olimpiniuose komitetuose. 50-yje tautinių olimpinių komitetų tik dviejuose prezidentės yra moterys, aštuoniuose - generalinės sekretorės. Komisija Europos olimpiniams komitetams turės pateikti pasiūlymų, kaip į komitetų veiklą įtraukti daugiau moterų.

Komisijos narės taip pat lankėsi Europos lygių galimybių institute ir susitiko su instituto direktore Virginija Langbakk.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių