Lietuvos stalo tenisininkai startuoja Europos olimpinės atrankos turnyre

  • Teksto dydis:

Švedijoje prasideda penkias dienas vyksiantis Europos žemyno atrankos turnyras, kuriame dėl dešimties kelialapių į 2016 m. Rio de Žaneiro olimpines žaidynes kovos 80 geriausių Senojo žemyno stalo tenisininkų vyrų ir 75 moterys.

Atrankos turnyre dalyvauja dvi pajėgiausios Lietuvos stalo tenisininkės Rūta Paškauskienė ir Eglė Stuckytė bei du pajėgiausi vyrai – Tomas Mikutis ir Alfredas Udra.

Pirmąsias dvi dienas sportininkai kovos grupių varžybose. P grupėje Rūtos Paškauskienės (ITTF-103) varžovės bus prancūzė Carole Grundisch (ITTF-88), belgė Nathalie Marchetti ir Graikijos sportininkė Maria Christoforaki (ITTF-314). G grupėje Lietuvos čempionė Eglė Stuckytė (ITTF-230) susitiks su baltaruse Viktorija Pavlovič (ITTF-71) ir Kroatijai atstovaujančia Yuan Tian (ITTF-124).

Vyrų O grupės turnyre Tomo Mikučio (ITTF-221) laukia kovos su rumunu Adrianu Crisanu (ITTF-80), čeku Lubomiru Jančariku (ITTF-88) ir šveicaru Elia Schmidu (ITTF-228). H grupėje žaisiantis Lietuvos čempionas Alfredas Udra išmėgins jėgas su lenku Danieliumi Goraku (ITTF-65), kroatu Zoranu Primoracu (ITTF-99) ir serbu Zsoltu Peto (ITTF-146).

Trys geriausiai grupėje pasirodę sportininkai pateks į atkrintamąsias varžybas ir toliau tęs kovą dėl olimpinių kelialapių.

Dar 22 kelialapiai į olimpines žaidynes atiteks pagal Tarptautinės stalo teniso federacijos (ITTF) 2016 m. gegužės mėn. sudarytą reitingą. Pagal olimpinį reitingą (balandžio mėn. duomenys) Lietuvos stalo tenisininkė Rūta Paškauskienė į 2016 m. olimpines žaidynes patenka.

Olimpinės atrankos turnyras turėjo vykti š.m. balandžio 6-10 d. Stambule, tačiau dėl neramumų šalyje Europos stalo teniso sąjungos (ETTU) sprendimu saugumo sumetimais buvo perkeltas į Švediją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių