Lietuvos sporto universiteto duris Kaune šiemet pravers daugiau studentų

  • Teksto dydis:

Studijas Lietuvos sporto universitete (LSU) pasirenka vis daugiau abiturientų, o šiemet rugsėjo 1 dieną duris Kaune pravers daugiau studentų.

LSU Studijų kokybės priežiūros centro duomenimis, pirmosios pakopos (bakalauro) studijų sutartis su universitetu pasirašė jau 432 jaunuoliai. 87 studentai mokysis valstybės finansuojamoje vietoje, 345 - savo lėšomis.

Neabejojama, kad per papildomą bendrąjį priėmimą, rugpjūčio 1- 4 dienomis ir po jo vyksiantį sutarčių pasirašymą, šis skaičius dar padidės.

Praėjusiais metais Lietuvos sporto universitetas priėmė 422 pirmosios pakopos (bakalauro) studentų.

Kaip ir praėjusiais metais, šiemet daugiausia studentų sulaukė treniravimo sistemos (161) ir kineziterapija (103), abiturientai noriai rinkosi ir sportinės rekreacijos bei turizmo (30), fizinio aktyvumo ir visuomenės sveikatos (25) studijų programas.

"Bendrojo priėmimo rezultatai rodo, kad visos mūsų studijų programos yra reikalingos ir patrauklios. Treniravimo sistemos patenka tarp dešimties populiariausių programų Lietuvoje, nuolat didelio dėmesio sulaukia kineziterapijos, fizinio aktyvumo ir visuomenės sveikatos bei kitos programos. Tai dar kartą patvirtina, kad esame sporto, judesių mokslo lyderiai šalyje",- teigė LSU rektorius prof. habil. dr. Albertas Skurvydas.

Lietuvos sporto universitetas siūlo 19 studijų programų: 8 bakalauro, 9 magistrantūros ir 2 doktorantūros. Iš viso LSU šiemet studijuos beveik 2000 studentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių