Lietuvos sporto universitetas nenori jungtis prie kitų aukštųjų mokyklų

  • Teksto dydis:

Lietuvos sporto universitetas (LSU) nenori susijungti su kitomis keturiomis Kauno aukštosiomis mokyklomis ir tokiu būdu atkurti istorinį Lietuvos universitetą.

LSU Senatas, anot universiteto pranešimo, nusprendė rinktis "laisvo, socialiai atsakingo, demokratiškai valdomo ir nuolat tobulėjančio universiteto plėtros kelią".

"Autonomiškas ir socialiai atsakingas LSU efektyviau įgyvendins jam iškeltą misiją – skatinti visuomenės pažangą, būti naudingam išskirtiniais tarptautinio lygio sporto mokslo tyrimais bei studijomis, talentingais studentais ir mokslininkais", - nurodoma pranešime.

LSU savo sprendimą grindžia tuo, kad universiteto dydis nėra jo sėkmės garantas, o "gremėzdiškų" institucijų laikai esą jau praėjo.

"Deja, dėl partneriškos kultūros, pilietiškumo ir tolerancijos vienas kitam stokos bei "laukinio kapitalizmo" dominavimo vis dar išlieka nemaža tikimybė, kad "didesnis" priims sprendimą už "mažesnį". Sunku patikėti, kad būtų kitaip, t.y. sporto mokslą ir sportą mylinčios bendruomenės "žodis" vargu ar būtų girdimas tarp "didžiųjų", - argumentuoja Senatas.

Nepaisant to, LSU Senatas kreipėsi į kitų Kauno universitetų bendruomenes ragindamas intensyvinti bendradarbiavimą kuriant konsorciumą.

"Pažangesnis būdas, skatinantis universitetus bendradarbiauti, yra nepriklausomų, laisvų, autonomiškų universitetų sąjungos (konsorciumai), kurių tikslas – gerinti partnerystę ir lygiavertį bendradarbiavimą, pagrįstą pasitikėjimo, susitarimo bei įsipareigojimo pažangai kultūra. Todėl manome, kad geriausia bendradarbiavimo forma būtų nepriklausomų universitetų konsorciumas, kuriame LSU neabejotinai dalyvautų", - nurodo universitetas.

Praėjusią savaitę pranešta, kad jungimosi klausimą ėmė svarstyti Aleksandro Stulginskio, Kauno technologijos, Lietuvos sporto, Lietuvos sveikatos mokslų ir Vytauto Didžiojo universitetai.

Jų visų rektoriai pasirašė ketinimo protokolą, kuriame sutarė dėl siekio iki 2022 metų atkurti istorinį Lietuvos universitetą, įsteigtą 1922-aisiais.

Pagal dokumentą, rektoriai pasižadėjo kreiptis į savo vadovaujamų universitetų tarybas ir senatus, kad šie suteiktų įgaliojimus pradėti reorganizavimą.

Lietuvos universitetas Kaune įkurtas 1922 metais. 1930 metais, visoje Lietuvoje iškilmingai minint neįvykusio Vytauto karūnavimo metines, universitetui suteiktas Vytauto Didžiojo vardas. Okupacinė sovietų valdžia universitetą uždarė 1950 metais, jis vėl atkurtas 1989 metais.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektoriaus Remigijaus Žaliūno teigimu, Lietuvos universitetas - visų penkių Kauno universitetų šaknys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pamastyk

Pamastyk portretas
Kad universitetui reikia gero rektoriaus faktas. Sporto bazė tikrai yra skurdi ir nuo čia prasideda visos kitos problemos: studentas mokomas filmukų, paveikslėlių pagalba kaip reikia šiuolaikiškai dirbti su sportininkais. Šaunūs tie dėstytojai, kad tai sugeba. Kas savo gyvenimą susieja su sportu, LSU yra puikiausia starto aikštelė. Žuvis pūva nuo galvos.

LSU

LSU portretas
jūsų žiniai rengia ne sportininkus (tai ne sporto mokykla,kurioje moko žaisti krepšinį), o sporto specialistus: kineziterapeutus, mokytojus, trenerius, socialinius pedagogus, turizmo ir laisvalaikio vadybininkus ir t.t. Norint kažką komentuoti, reikia labiau pasidomėti. O kam reikalingas intelektas veterinarijos gydytojui? Atsiprašau, į karvės užpakalį žiūrėti? Gaila buvo LVA kai ją prie Medicinos universiteto jungė, bet matyt jau tokia buvo bejėgė,kad ją ėmė labai lengvai ir "suvalgė".

kas link LVA

kas link LVA portretas
ten ruošiami ir veterinarijos gydytojai o ne tešmens tampytojai,o sportui intelekto tikrai nereikia,kitos specialybės dubliuojasi su daugeliu univerų ir su sportu neturi nieko bendro
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių