Lietuvos sportininkų delegacija įsikūrė Dėre

  • Teksto dydis:

Šeštadienį į Dėrą (Vengrija) atvyko Lietuvos delegacija, dalyvausianti liepos 23 – 29 dienomis vyksiančiame Europos jaunimo vasaros olimpiniame festivalyje.

Krepšininkai, lengvaatlečiai, tenisininkai, gimnastai, dziudo imtynininkai, baidarių -  kanojų irkluotojai  iš Kauno oro uosto atskrido į Vieną, o iš ten autobusu pasiekė už 110 km esantį Dėrą. Čia prie jų prisijungė tiesiai iš pasiruošimo stovyklos Slovėnijoje autobusu atvažiavę plaukikai bei iš Belgijos atvykę dviratininkės.

Lėktuve pavyko nustebinti tą dieną penkioliktą gimtadienį šventusią krepšininkę Rebeką Kinkevičiūtę. Ją per garsiakalbį pasveikino lėktuvo pilotas, o Lietuvos tautinio olimpinio komiteto darbuotojai įteikė dovanų, plojant visai delegacijai.

„Man buvo didelis siurprizas, nesitikėjau šito. Skrendame su puikia nuotaika,  tikimės festivalyje kuo geriau pasirodyti, o tuo pačiu – pasiruošti artėjančiam Europos čempionatui“, - kalbėjo marijampolietė.

Tarp jaunųjų sportininkų atsirado ir tokių, kuriems tai buvo pirmasis jų skrydis lėktuvu gyvenime. Lengvaatletis Dovidas Petkevičius iš Elektrėnų sakė, kad jam buvo visai nebaisu ir įdomu, ypač skrendant drauge su tokia didele bendraamžių komanda. „Laukia svarbios varžybos, labai norėčiau festivalyje patekti į pusfinalį“, - teigė 110 m. barjerinio bėgimo rungtyje startuosiantis Elektrėnų atstovas.

Vienos oro uoste sportininkus pasitiko LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, misijos vadovas Einius Petkus, kiti LTOK darbuotojai, kurie išdalino atvykusiems akreditacijas.

Dėras lietuvius pasitiko 33 laipsnių karščiu ir nemaža eile prie patikros, norint patekti į sportininkų  kaimelį. Dalyvių saugumui skiriamas didelis dėmesys, kaskart tiek keliaujant į gyvenamąją vietą, tiek į valgyklą, reikia praeiti patikros vartus, nuolat budi būrys apsaugos darbuotojų.

Delegacija apgyvendinta S.Ištvano universiteto studentų miestelyje -  balkonuose plazda įvairių šalių vėliavos, įrengta erdvi valgykla, poilsio zona, skalbyklos, o festivaliui talkina net 1700 savanorių.

Šeštadienį 19 valandą įvyko misijos ir komandų vadovų pasitarimas, kuriame aptarta Lietuvos rinktinės apranga festivalio atidarymo metu, kiti organizaciniai reikalai. Sekmadienį, 20:30 val. vietos laiku prasidės festivalio atidarymo ceremonija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių