Lietuvos slidininkas Erzurume nukeliavo iki ketvirtfinalio

  • Teksto dydis:

Paskutinėmis Europos jaunimo žiemos olimpinio festivalio Erzurume dienomis Lietuvos slidininkai ir biatlonininkai tęsė savo pasirodymus.

Ketvirtadienį Ąžuolas Bajoravičius vaikinų sprinto laisvuoju stiliumi kvalifikacijoje finišavo 21-as iš 58 slidininkų ir pateko į ketvirtfinalį. Jame lietuvis, distanciją baigęs per 2 min. 17,50 sek., užėmė 5 vietą, o kelialapius į pusfinalį iškovojo pirmieji trys sportininkai. Kitas Lietuvos atstovas Deimantas Kliševičius užėmė 31 vietą.

Merginų sprinto laisvuoju stiliumi kvalifikacijoje Martyna Biliūnaitė buvo 39-ta ir į ketvirtfinalį nepateko.

Penktadienį biatlono mišrioje estafetėje Lietuvos rinktinė, kurią sudarė Raminta Dindaitė, Ana Jesipionok, Jokūbas Mackinė, Nikita Romanovas, užėmė 11 vietą.

Pirmoji startavusi Raminta Dindaitė finišavo aštunta, tokią pačią poziciją išlaikė ir vos 2 papildomus šovinius išnaudojusi Ana Jesipionok. Jokūbui Mackinei teko sukti baudos ratą ir jis nukrito į devintą vietą, o finišavus Nikitai Romanovui, kuris suko 3 baudos ratus, Lietuvos rinktinė nukrito į 11 vietą.

Lietuviai, iš viso sukę 5 baudos ratus ir panaudoję 17 papildomų šovinių, distanciją įveikė per 1 val. 25 min. 53,9 sek. Nugalėtojais tapo rusai, finišavę per 1 val. 16 min. 39,3 sek, negavę nė vieno baudos rato ir išnaudoję 11 papildomų šovinių.

Lietuvos jaunimo rinktinė, baigusi savo pasirodymą, į Vilniaus oro uostą parskrenda sekmadienį, 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių