„Lietuvos ryto“ fanai rinkosi į LKL šermenis

Atrodo, ko dar reikia: geras oras, atostogos, kelionės, poilsis po pasibaigusio krepšinio sezono… Bet tik ne juodai baltai raudoniems, kurie nusprendė nepraleisti pro akis paskutinių lietuviško krepšinio peripetijų.

Trečiadienį , vidury darbo dienos, rytfaniai rinkosi į šermenis. Ne, tai nebuvo skaudi kažkieno tetos iš Radviliškio netektis. Rankose laikytas gedulo vainikas ir žvakė buvo skirti lietuviško krepšinio sportiniam principui, kurį savo rankomis neseniai akivaizdžiai pasmaugė LKL valdyba.

Praėjusiame sezone Mažeikių krepšinio klubas savo pastangų dėka iškovojo vietą aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje, tačiau LKL valdantiems klerkams tai buvo nė motais. Argumentuojant tinkamos arenos nebuvimu, Mažeikių klubui buvo neleista kitą sezoną žaisti aukštesniame lygyje. Neketiname tuščiažodžiauti ir aiškinti, kodėl šitas sprendimas daugumos yra laikomas kvailu ir nelogišku. Tą daugumą sudarė ir B Tribūnos nariai, nusprendę išreikšti savo poziciją ne komentarais interneto platybėse, o realiais veiksmais. O būtent, iškeliant kelio ženklo pavidalu nupieštą banerį „Sportinio principo laidojimo namai –>“ nukreipiant į LKL būstinės pastatą.

Taipogi, ant pastarojo laiptų buvo padėtas vainikas su užrašu „Tikime, kad prisikelsi“ skirtas ne kam kitam, o sportiniam principui, bei uždegta simbolinė žvakė, kuri turėjo nusiųsti aiškią žinią LKL ponams, kad tokie jų sprendimai neliks nepastebėti.

Kad žinia būtų aiškesnė, juodai baltai raudoni uždegė šiek tiek pirotechnikos, kurią palydėjo skanduotė „Žaidžia komandos, o ne arenos“. Išgirdę tik keletą replikų, sklindančių iš atidarytų pastato langų, įsitikinom, kad darbas vardan lietuviško krepšinio ten vyksta vangiai. Todėl prieš išsiskirstant, „Kelio ženklas“ buvo paliktas būstinės prieigose.

Tikimės, kad šis kuklus protestas bent kažkiek prisidės prie sportinio principo prikėlimo ir pristabdys modernaus, tik pinigais paremto krepšinio egzistavimą mūsų šalyje. Lauksim naujo šeimos nario mūsų krepšinio lygoje. Mažeikiai, nenuleiskite rankų!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mažeikiams

Mažeikiams portretas
Linkime žaisti LKL, o vėliau pasistatyti tą nelemtą areną, dėl kurios ir vyksta šios nesąmonės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių