D. Rapšys ir G. Titenis pagerino Lietuvos rekordus

  • Teksto dydis:

Lietuvos sportininkai tęsia pasirodymus Kopenhagoje (Danija) vykstančiame Europos plaukimo trumpajame (25 m) baseine čempionate.

200 metrų plaukimo laisvu stiliumi rungties atrankoje ketvirtadienį startavo Danas Rapšys, Simonas Bilis ir Povilas Strazdas.

D. Rapšys įveikė distanciją pirmas ir su 1.41,89 sek. rezultatu pasiekė naują Lietuvos rekordą. Tame pačiame plaukime plaukęs P. Strazdas distanciją įveikė per 1.47,51 sek. ir, skirtingai nei D. Rapšys, į finalą neprasimušė.

Į finalą prasimušti nepavyko

Ketvirtadienį 200 metrų plaukimo krūtine rungties atrankoje dalyvavusiems Giedriui Titeniui ir Andriui Šidlauskui į finalą prasimušti nepavyko.

A. Šidlauskas distanciją įveikė per 2.08,96 sek. ir savo plaukime buvo šeštas, G. Titenis buvo greitesnis – su 2.06,92 sek. rezultatu jam pavyko pagerinti Lietuvos rekordą. Savo plaukime G. Titenis buvo ketvirtas, o bendroje įskaitoje liko 11-as.

 

Ketvirtadienį 100 metrų plaukimo nugara rungties atrankoje dalyvavusiam Gyčiui Stankevičiui į pusfinalį prasimušti nepavyko.

Lietuvis distanciją įveikė per 53,10 sek. ir atplaukė šeštas. Bendroje įskaitoje G. Stankevičius užėmė 34 vietą.

Padovanojo medalius

Trečiadienį D. Rapšys 200 metrų plaukimo nugara rungtyje iškovojo pirmąjį (bronzos) Lietuvos medalį šiame čempionate. Vėliau aukso medaliu nudžiugino ir Rūta Meilutytė, sėkmingai finišavusi 50 metrų plaukimo krūtine finale.

Stop kadrai

Kopenhagoje vyksiančiame Europos plaukimo čempionate dalyvauja visi stipriausi mūsų šalies plaukikai. Tarp jų – R. Meilutytė, D. Rapšys, Giedrius Titenis, Andrius Šidlauskas, Simonas Bilis, Deividas Margevičius, Ugnė Mažutaitytė, Tadas Duškinas, P. Strazdas, Gytis Stankevičius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

m

m portretas
O nevarot ant rusijos vyru? kieno medaliai? ar vel bus dopingas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių