Lietuvos regbio rinktinės treneris: tikiu, kad sirgaliai mus motyvuos

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų regbio rinktinei liko paskutinis žingsnis link Europos čempionato „Conference 1“ diviziono Šiaurės konferencijos nugalėtojos titulo. Jau šeštadienį 15 val. centriniame Telšių stadione lietuviai paskutines turnyro rungtynes žais su Švedijos ekipa.

Prieš metus išvykoje Lietuvos regbininkai permainų krečiamą Švedijos komandą nugalėjo net 52:14, bet tokios pat lengvos kovos nesitikima. Šiame cikle švedai 12:10 nugalėjo vengrus ir 8:29 nusileido ukrainiečiams.

Lietuvos rinktinei vėl negalės padėti sezonus užsienyje tęsiantys lietuviai, taip pat vėl yra nemažai traumuotų žaidėjų. Po pergalės šeštadienį išvykoje 29:25 prieš vengrus, Lietuvos rinktinės treneris iš PAR Ntando Manyosha teigė, kad žaidimas galėjo ir turėjo būti geresnis.

„Rungtynės su vengrais tikrai nebuvo gražios. Mes padarėme daug neišprovokuotų klaidų atakuodami, kuomet galėdavome lengvai pelnyti taškus. Suklysdavome paskutinės atakos fazės metu ir taip iššvaistėme daug progų. Taip pat nesu patenkintas gynybos linija, kuri buvo pernelyg minkšta. Dėl to leisdavome vengrams laimėti daug metrų. Pagrindinė to priežastis – žaidimo praktikos trūkumas. Daugumai žaidėjų tai buvo pirmosios ar antrosios rungtynės šiame sezone. Taip pat buvo sunku žaisti tokiu karštu oru, stadione buvo 26 laipsniai. Bet kokiu atveju, mes išlipome sausi iš šios situacijos, bet tikiuosi, kad kitose rungtynėse pavyks pademonstruoti geresnį žaidimą“, – kalbėjo N.Manyosha.

N.Manyosha nenorėjo išskirti atskirų žaidėjų, bet paminėjo, kad su Vengrija puikiai pasirodė veteranas Tomas Zibolis, atlikęs du žeminimus, o taip pat patikimu žaidimu jį džiugino Domantas Tautkus, Kasparas Krasauskas, Justas Vasiliauskas, Dainius Tamoliūnas ir Donatas Vilimavičius.

Telšiuose didysis regbis bus žaidžiamas pirmą kartą. Šiame mieste regbis bando įgauti naujas tradicijas, jau yra renkamos regbio grupės, patys jauniausieji jau dalyvauja Lietuvos čempionatuose. N.Manyosha teigė, kad didžiausios Lietuvos rinktinės problemos yra su grumtynių pozicija, todėl šią savaitę daugiausiai bus dirbama su tuo.

„Šiuo metu turime problemų su grumtynėmis, nes antros linijos žaidėjų mums trūksta. Mums negali padėti Karolis Navickas, Naglis Dunčikas ir Darius Vaitkevičius, todėl turėsiu bandyti rotuoti trečios linijos žaidėjus. O tai yra sunkus darbas, todėl šią savaitę bandysime stiprinti būtent šias pozicijas“, – teigė treneris.

N.Manyosha taip pat tikisi, kad rinktinę palaikys daug žiūrovų, kas įkvėps žaidėjus geresniam pasirodymui.

„Žaidimas namuose visada motyvuoja žaidėjus pasirodyti kuo geriau“, – pridūrė N.Manyosha.

Šiaurės konferencijos turnyro lentelė:

1. Lietuva 13 tšk. (3 rungt.) 2. Ukraina 5 (2) 3. Latvija 4 (2) 4. Švedija 4 (2) 5. Vengrija 3 (3).

Konferencijos nugalėtoja gegužės mėnesį žais rungtynes su Pietų konferencijos nugalėtoja Malta dėl patekimo į aukštesnį „Trophy“ divizioną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių