Lietuvos regbio federacija apžvelgė 2014 metų rezultatus

Lietuvos regbio federacija (LRF) kartu su žurnalistais antradienį aptarė sėkmingus praėjusius metus bei pristatė artimiausius planus.

2014 metai Lietuvos regbiui buvo didelio augimo ir noro įrodyti, kad sportas Lietuvoje turi perspektyvas.

Vyrų regbio-7 rinktinė pasiekė įspūdingų rezultatų ir šiais metais kovos elito divizione, regbio-7 moterų rinktinė Europos kvalifikacijoje pakilo net 9 pozicijomis aukščiau ir užėmė bendrą 26 poziciją, o regbio-15 rinktinės vyrai iškovojo 3 pergales iš 4 galimų bei pasaulio reitinge pakilo 9 pozicijomis - į 43-ią vietą.

Tuo pačiu pastebimas didelis regbio populiarumo augimas visoje Lietuvoje. Net 3000 vaikų pradėjo aktyviau sportuoti mokyklose "Regbis.Viči.Jėga" projekto dėka. Vaikiai gauna galimybę kartu su draugais varžytis žaidžiant nekontaktinį regbį.

"Pasiekus tokį augimą norime įsitvirtinti ir sau be visiems kitiems įrodyti, kad galime išlaikyti panašų augimo tempą, o regbis Lietuvoje turi dideles perspektyvas. Vienas didžiausių 2015 metų uždavinių - kova dėl kelialapio į 2016 metų olimpines žaidynes. Sėkmingai pasirodžius Europos čempionate bei specialiame atrankos turnyre, Lietuvos regbio-7 rinktinė iškovotų teisę vykti į Rio de Žaneirą. Tai maksimalus šių metų tikslas. Minimalus - įsitvirtinti Europos regbio-7 stipriausiųjų dešimtuke, kartu su tokiomis šalimis kaip Anglija, Škotija, Prancūzija ir kt.", - teigė LRF prezidentas Rytis Davidovičius.

Šiemet nesulaukus didesnės paramos iš Lietuvos sporto institucijų, bus ieškoma papildomų būdų gauti didesnes pajamas.

"Žinoma, viso to padaryti nepavyks be pilnaverčio finansavimo. Nekalbame apie milijonus, tačiau bent minimalus 160 tūkst. eurų biudžetas rinktinei yra būtinas, kad būtų galima kovoti su Europos grandais. Šiuo metu numatyta skirti 100 tūkst. eurų, tad 60 tūkst. eurų vyks aktyvios paieškos", - pabrėžė LRF prezidentas.

Bendras Lietuvos regbio federacijos biudžeto pajamos 2015 metais turėtų siekti 240 tūkst. eurų. 65 tūkst. eurų numatoma gauti iš KKSD, apie 40 tūkst. iš LTOK, 75 tūkst. eurų iš Tarptautinės bei Europos regbio asociacijų, 60 tūkst. eurų iš ilgalaikių bei naujų Lietuvos regbio rėmėjų. Šiuo metu investicijos federacijos Valdyboje nėra patvirtintos, nes neigiamas balansas netvirtinamas. Šiai dienai, investicijos-išlaidos siekia 295 tūkst. eurų. Daugiausia bus investuojama į šešias Lietuvos rinktines, kurios dalyvaus Europos čempionatuose, joms viso turi būti skiriama 257 tūkst. eurų, iš jų 145 tūkst. eurų reikalingi vyrų rinktinei, kad ji pasiruoštų tinkamai atrankos į Olimpines žaidynes turnyrui.

Kadangi visi regbio-7 rinktinės žaidėjai yra mėgėjai, juos motyvuoti bus stengiamasi piniginėmis premijomis.

"Norime padaryti taip, kad 15 žaidėjų branduolys galėtų gauti kompensacijas už pasiimtas atostogas. Vienas dalis būtų fiksuota, o kita priklausytų nuo rezultatų", - sakė R.Davidovičius.

Didžiausias 2015 metų sporto renginys vyks Anglijoje ir Velse, kur rugsėjo 18-spalio 31 dienomis bus rengiamas pasaulio regbio-15 čempionatas. Ne viename čempionate apsilankęs Europos regbio asociacijos valdybos narys Vytautas Vasilenka pripažino, kad jam tokiose pirmenybėse didžiulį įspūdį palieka ne tik įspūdingos kovos, bet ir garbingas žiūrovų elgesys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių