Lietuvos regbio čempionate – vilniečių triumfas

  • Teksto dydis:

Savaitgalį pasibaigusiame Lietuvos regbio čempionate triumfavo Vilniaus „VRA-Tomostos“ klubas.

Vilniečiai laimėjo visas penkerias rungtynes.

Paskutinėse rungtynėse „VRA-Tomostos“ ekipa Jonavoje 42:7 (21:7) nugalėjo Kauno „Tauro-Brum Brum“ ekipą, kuri nepasinaudojo proga pasidabinti Lietuvos pirmenybių medaliais ir su dviem pergalėmis liko ketvirtoje pozicijoje.

„VRA-Tomosta“ prieš dvejus metus triumfavo Lietuvos čempionato I divizione, bet praėjusiais metais turėjo tenkintis antrąja vieta.

„Pergalę šių metų čempionate lėmė žaidėjų nusiteikimas, galbūt daugiau – psichologinis. Anksčiau važiuodami į Šiaulius iškart nusiteikdavome, kad šansų neturime. O šiemet pamatėme, kad galime žaisti su visais. Žaidėjai atsakingiau susirenka į rungtynes, stengiamės kelti savo lygį ir vytis stipriausias šalies komandas", - pasakojo „VRA-Tomostos“ treneris Vidmantas Valys.

Trys stipriausios Lietuvos komandos - „Baltrex-Šiauliai“, Šiaulių „Vairas“ ir Kauno „Žalgiris“ rungtyniauja „Top“ lygoje. Lietuvos čempionato laimėtojas gavo teisę kitais metais Lietuvos taurės varžybose kautis su šiomis „Top“ lygos ekipomis. Jeigu įrodys, kad yra pajėgi varžytis „Top“ lygoje, sostinės ekipa joje gali debiutuoti jau kitais metais.

„Mes norime žaisti „Top“ lygoje. Jeigu mums padės savivaldybė, tuomet sieksime ten žaisti ir parodyti, kad galime lygiaverčiai kovoti su visomis komandomis. Jeigu savivaldybė mums nepadės, tada liksime žaisti ten pat savo malonumui. Viskas priklauso nuo rėmėjų. Jeigu miestas norės turėti komandą „Top“ lygoje, mes pasistengsime garbingai jam atstovauti“, - vylėsi V. Valys.

Jauna „Tauro-Brum Brum“ komanda paskutinėse sezono rungtynėse vertėsi be kelių traumuotų žaidėjų. Nepaisant nesėkme pasibaigusio sezono, klubo treneris Paulius Zubavičius liko patenkintas savo auklėtinių pasirodymu čempionate.

„Tikėjomės geresnio rezultato, bet žaidėjai nedirbo tiek, kiek planavome. Techninės klaidos ir patirties trūkumas lėmė tokį rezultatą. Mūsų komanda yra jauna ir ji šiemet pateisino savo lūkesčius. Jaunoms komandoms, atėjus į vyrų grupę, dažniausiai būna labai sunku, pralaimima dideliais skirtumais. Džiugu, kad mes beveik visose rungtynėse kovėmės atkakliai. Neramina teisėjavimas, kuris kiekvienose rungtynėse būna skirtingas. Dabar ruošimės kitiems metams, stengsimės išlaikyti esamą sudėtį, prisijungs keletą naujų žaidėjų“, - teigė P. Zubavičius.

Sidabro medalius iškovojo praėjusių metų nugalėtoja Šiaulių „Šiaulių-PRC“ komanda, kuri paskutinėse ir principinėse rungtynėse 32:19 (13:5) nugalėjo Šiaulių „Vairo-Citmos“ regbininkus. Pastarieji liko trečioje vietoje. Abu Šiaulių klubai Lietuvos čempionate laimėjo po trejas rungtynes ir pralaimėjo po dvejas.

Penktąją vietą čempionate užėmė Vilniaus „Geležinis vilkas“, šeštąją - Panevėžio „Klevas-PRS“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių