Lietuvos regbininkės susižaidimą gerino Čekijoje

  • Teksto dydis:

Europos čempionato kovoms besiruošianti Lietuvos moterų regbio-7 rinktinė keletą dienų viešėjo Prahoje (Čekija), kur sportavo su šios šalies ekipomis. Čekijos rinktinė rungtyniauja aukštesniame Europos pirmenybių divizione nei lietuvės, todėl tai buvo puiki galimybė įgyti naudingos patirties.

Į stovyklą Čekijoje išvykoje net 18 merginų. Didžiąją dalį sudarė Algimanto Žvinklio treniruojamos Vilniaus regbio akademijos (VRA) merginos, prie kurių prisijungė entuziastės iš Kauno, Šiaulių ir Marijampolės. Buvo sudarytos dvi komandos - suaugusių ir jaunių (iki 18 metų).

Pailsėjusios po ilgos kelionės, Lietuvos regbininkės rinkosi į bendrą treniruotę, kurią vedė patyręs Čekijos rinktinės treneris. Treniruotėje buvo akcentuojami ilgi perdavimai ir tiksliniai deriniai, norint atakose žaisti plačiau.

Apžiūrėjusios Prahą, Lietuvos rinktinių žaidėjos išsidalino aprangas ir ilsėjosi prieš draugiškus susitikimus su Čekijos klubais.

Treniruočių pobūdžio turnyre labiau patyrusios čekės demonstravo labai gerą žaidimą, bet lietuvaičių tai neišgąsdino. Mūsiškės atidavė visas jėgas ir kovojo lygiai. Lietuvos jaunių rinktinė treniruotėse įgautas žinias bandė pritaikyti mače su Čekijos bendraamžėmis.

"Tokie tarptautiniai draugiški turnyrai, artėjant Europos čempionatui, yra labai svarbūs norint galutinai suderinti pilną komandos sudėtį ir išbandyti merginas pasirinktose pozicijose", - kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris italas Danillo Patella.

"Labai džiugu matyti sveiką konkurenciją tarp merginų, nes jos visos pretenduoją patekti į pagrindinę komandos sudėtį, - pasakojo trenerio asistentas A. Žvinklys. - Per turnyrą buvo dedama labai daug pastangų, noro ir parodytas tikras charakteris. Su tokiu nusiteikimu merginos tikisi tik prizinės vietos Europos čempionato "Conference" divizione".

Ši Lietuvos moterų rinktinės išvyka yra dalis pasiruošimo Europos čempionato "Conference" diviziono turnyrui, kuris birželio 24-25 dienomis vyks Slovakijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių