Lietuvos rankinio lygoje – į priekį bėganti lyderių trijulė

  • Teksto dydis:

Lietuvos rankinio lygoje (LRL) trečiadienio vakarą buvo sužaistos trejos rungtynės.

Vilniuje vyko miesto derbis tarp „Vilniaus“ ir „Šviesos“, Kaune susitiko lygos lyderis „Granitas - Karys„“ ir Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“, o Alytuje tarpusavyje vėl žaidė praėjusių metų finalininkų pora - „Varsa-Stronglasas“ ir Klaipėdos „Dragūnas“.

Alytuje vykusi pastarųjų metų finalininkų akistata, kaip įprasta buvo atkakli ir sunkiai nuspėjama. Vis tik, šiuo metu ne pačius geriausius laikus išgyvenantis Alytaus klubas rungtynių pabaigoje neišlaikė varžovų aukšto tempo ir „Dragūnas“ išsivežė pergalę 30:25.

Pirmasis kėlinys klostėsi įvartis į įvartį ir nei vienai komandai didžiąją jo dalį niekaip nepavyko atitrūkti. Nors likus žaisti 3 minutes iki ilgosios pertraukos rezultatas dar buvo lygus (12:12), tačiau solidžiau finišavę svečiai ilsėtis išėjo pirmaudami 15:13. Po pertraukos alytiškiai visą laiką kvėpavo į nugarą „Vivus.lt“ rankinio lygos čempionams, tačiau perlaužti rungtynių taip ir nesugebėjo. Likus žaisti 10 minučių iki rungtynių pabaigos „Dragūnas“ padidino savo persvarą iki 4 įvarčių (22:18) ir saugiai užbaigė rungtynes laimėdami jas 30:25.

„Dragūnui“ po 6 įvarčius pelnė Laurynas Palevičius ir Žanas Gabrielius Virbauskas, 5 - Lukas Vanagas.

Alytaus komandoje po 5 sykius pasižymėjo Rokas Lastauskas ir Žygimantas Micevičius.

„Rungtynes žaidėme labai prastai, buvo uždavinys sužaisti protingai. Komandos žinomos, jokių problemų, sužaisti taip kaip reikalauja situacija, bet mes visiškai nesužaidėme, centrai prastai vadovavo žaidimui. Turime mes problemų, Simėnas negalėjo žaisti, Cibulskis po ligos, bet tai nepateisina tokio komandos žaidimo“, - kalbėjo „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas.

„Rungtynės parodė, kad galutiniame rezultate pritrūkome jėgų. Tas labai matėsi. Na ir prastas pataikymo procentas, kuris ir leido varžovams įgyti pranašumą. Pusantro kėlinio rungtynės vyko įtemptoje, gražioje kovoje, bet jėgų stygius galiausiai nulėmė rungtynių baigtį“, - pabrėžė alytiškių treneris Eugenijus Gimbutas.

Vilniuje vykusiame derbyje tarp „Šviesos“ ir „Vilniaus“ ekipų intrigos neužfiksuota. Pastaruoju metu solidžiai atrodanti „Šviesa“ be didesnių problemų iškovojo pergalę ir dar labiau sutvirtino savo pozicijas lyderių trejete.

Nuo pat susitikimo pradžios rungtynių kontrolę į savo rankas paėmę šeimininkai „Šviesos“ rankininkai varžovams didelių vilčių nesuteikė. Įpusėjus kėliniui jie jau pirmavo 9:6, o prieš ilgąją pertrauką komandas skyrė 7 įvarčiai (17:10). Sugrąžinti intrigos po pertraukos „Vilnius“ jau neįstengė, tolimi Karolio Antanavičiaus šūviai bei greitos „Šviesos“ atakos pagrindė kelią dar vienai šios ekipos pergalei. Vilniaus derbį „Šviesa“ laimėjo 36:27 ir įsirašė devintą pergalę. Lygiai tiek jų turi ir antroje vietoje esantis „Dragūnas“, tačiau klaipėdiečiai vieneriomis rungtynėmis žaidė mažiau.

„Šviesai“ 10 įvarčių pelnė Karolis Antanavičius, 8 - Artūras Švilpa, 7 - Valdas Drabavičius.

„Vilniaus“ gretose rezultatyviausiai žaidė Šarūnas Sakalauskas. Jo sąskaitoje - 8 tikslūs metimai.

Ir toliau šalies pirmenybėse neklumpa Kauno „Granito-Kario“ rankininkai, kurie šįkart nesunkiai nugalėjo pastaruoju metu gerą žaidimą demonstruojančią Šiaulių „Dubysą-Guberniją“.

Praėjusiame ture be kelių savo lyderių Varėnoje žaidusi „Granito-Kario“ ekipa, šįkart savo varžovams jau smogė visu pajėgumu. Kauniečiai netruko susikrauti solidžios persvaros ir atsakyti į visus rungtynių klausimus. Jau po pirmojo kėlinio „Granitas-Karys“ turėjo 9 įvarčių persvarą (17:8). Po pertraukos legendinė Kauno ekipa apsukų nemažino ir galiausiai pergalę šventė rezultatu 38:28. Tai buvo jau 11 „Granito-Kario“ pergalė šiame sezone. Lietuvos rankinio lygoje Valdemaro Novickio auklėtiniai šiame sezone dar nepralaimėjo nei karto.

Kauniečiams 10 įvarčių pelnė Mindaugas Urbomas, po 6 - Modestas Štarolis ir Karolis Grigas.

Šiaulių komandoje 5 sykius pasižymėjo Ugnius Ivanovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių