Lietuvos rankinio lygoje – finalų metas

  • Teksto dydis:

Lietuvos Vivus.lt vyrų rankinio lygos sezone – finišo tiesioji. Likusios keturios ekipos pradeda kovas dėl medalių. Didžiajame finale antrus metus iš eilės susitinka Klaipėdos „Dragūnas“ ir Alytaus „Almeida-Stronglasas“. Dėl trečiosios vietos kovos Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ ir Vilniaus HC „Vilnius“.

Didysis finalas „Dragūnas“ – „Almeida-Stronglasas“

Gegužės 11 d. "Neptūno" salė 19 val.

„Dragūno“ rankininkai sieks septintus metus iš eilės tapti Lietuvos čempionais. Tad psichologinis aspektas, kuomet sakoma, kad apginti titulą sunkiau nei jį iškovoji, klaipėdiečių neveiks. Geriausia reguliariojo sezono komanda turės ir namų aikštelės pranašumą.

Reguliariajame sezone klaipėdiečiai laimėjo abi tarpusavio dvikovas. Tačiau Lietuvos rankinio federacijos taurės pusfinalyje namų arenoje nusileista būsimiems varžovams. Gerokai jaunesnė Klaipėdos ekipa demonstruoja greitą rankinį ir reguliariajame sezone buvo rezultatyviausia komanda. Tačiau tai netrukdė sėkmingai darbuotis prie savųjų vartų. Gynyba taip pat viena geriausių Lietuvoje ir nusileido tik Alytaus ekipos rezultatams. Bet kokiu atveju, komandos stiprybė yra puolimas. Sunku tikėtis išvysti pralaimintį „Dragūną“ kuomet rungtynės yra rezultatyvios.

Alytiškiai taip pat turi savų kozirių. Tai labiausiai patyrusi ekipa Lietuvoje, turinti lygią sudėtį. Ekipa nuolatos išvengia didesnių duobių sezono metu, o tai parodo jos stiprybę. Pusfinalio serijoje problemų su 7 m. metimais turėję alytiškiai sieks kuo greičiau grįžti į reguliaraus sezono ritmą, kuomet pavyzdingai atakavo nuo šios žymos. Sėkmingas žaidimas prie 6 m. linijos gali leisti dominuoti puolime. Geriausią gynybą demonstruojanti ekipa turės dar labiau susikaupti prie savųjų vartų. Suspėti paskui jaunus klaipėdiečių žaidėjus gali būti sunku, tad raktas į pergalę – gynyba. Bent vienose rungtynėse nugalėtoją turėtų lemti ir sėkmingas vartininkų žaidimas. Abiejų ekipų vartų sargai gali žibėti šioje serijoje.

Trenerių dvikova yra dar vienas įdomus aspektas. Artūras Juškėnas (Dragūnas) ir Egidijus Petkevičius (Almeida-Stronglasas) kartu darbuojasi Lietuvos vyrų rinktinės štabe, tad puikiai pažįsta vienas kitą. Kažkuo nustebinti bus sunku, bet vis tik įmanoma ir galbūt netgi paruoštos staigmenos lems poros nugalėtoją.

Serijoje bus kovojama iki trijų pergalių. Praėjusiais metais „Dragūnas“ laimėjo 3:0. Šiemet tikimasi atkaklesnės kovos.

Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ – HC „Vilnius“

Gegužės 11 d. LSMU VA salė 19 val.

Namų pranašumą šioje poroje turės kauniečiai, o ekipų akistatose bus kaunamasi iki dviejų pergalių. Tris tarpusavio dvikovas šiemet pralaimėję vilniečiai sieks nutraukti šią nesėkmių seriją. Tuo metu Kauno ekipa ir toliau sieks demonstruoti sostinės ekipai nepalankų žaidimą ir švęsti pergales.

Reguliariajame sezone ekipos išsirikiavo viena paskui kitą ir užėmė atitinkamai 3 ir 4 vietas. Šiai minutei stipresnė atrodo Kauno ekipa, tačiau vilniečių kovingumas yra jų pagrindinis ginklas. Šiemet jiems vieninteliams pavyko įveikti abu finalo dalyvius. Reguliaraus sezono rezultatai pakankamai panašūs – identiška gynyba bei geresnis kauniečių puolimas. Kalbant apie puolimą, panašu, kad „Granito“ galimybės kiek didesnės, tad belieka jas išnaudoti. Taip pat kauniečiai gali pasigirti ir naudingesniais atsarginiais žaidėjais. Verta paminėti ir abiejų ekipų vartininkus, kurie kartas nuo karto demonstruoja stebuklus.

Klasikinė Vilniaus ir Kauno priešprieša čia taip pat gali įnešti savo žavesio. Sezonas artėja prie pabaigos ir taupyti jėgų nebėra prasmės, tad abi ekipos gali pademonstruoti geriausią rankinį šiame sezone, kurio pradžioje jos neišsiskyrė stabilumu, tuo metu atėjus pavasariui, žaidimas tapo kokybiškesnis.

Tvarkaraštis:

Gegužės 11 d.

„Dragūnas“ – „Almeida-Strongalas“

„Granitas-Gaja-Karys“ – HC „Vilnius“

Gegužės 14 d.

„Almeida-Strongalas“ – „Dragūnas“

HC „Vilnius“ – „Granitas-Gaja-Karys“

Gegužės 18 d.

„Dragūnas“ – „Almeida-Strongalas“

„Granitas-Gaja-Karys“ – HC „Vilnius“ (jeigu prireiks)

Gegužės 21 d.

„Almeida-Strongalas“ – „Dragūnas“ (jeigu prireiks)

Gegužės 25 d.

„Dragūnas“ – „Almeida-Strongalas“ (jeigu prireiks)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių