Lietuvos rankininkių laukia akistata su pasaulio elito komandomis

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinė moterų rankinio rinktinė trečiadienį (19 val.) Kauno sporto halėje žais su Rumunijos nacionaline ekipa.

Tai bus pirmosios atrankos grupės į 2016 metų Europos moterų čempionatą dvikova. Būsimos varžovės praėjusiame pasaulio čempionate finišavo trečios, tad Kaune sieks tik pergalės.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes ekipos žaidė dar spalio mėnesį. Tuomet Rumunijoje autsaiderių pozicijoje esančios lietuvaitės pralaimėjo 29:20.

Toje dvikovoje rezultatyviausiai lietuvių gretose žaidė Laima Bernatavičiūtė, kuri pelnė 6 įvarčius. Po keturis pridėjo Diana Šatkauskaitė ir Audinga Kniubaitė. Varžovių gretose sunkiai sustabdomos buvo Cristina Neagu ir Valentian Ardean Enisei, kurios pelnė atitinkamai 8 ir 7 įvarčius.

Į Europos moterų čempionato finalinį etapą pateks dvi geriausios grupės komandos bei papildomą vietą gaus geriausiai septyniose grupėse pasirodžiusi trečioji ekipa.

Pasak pranešimo, rumunės jau beveik gali būti ramios dėl vietos šių metų Europos čempionate. Jei Baltarusijos ekipa trečiadienį pralaimėtų pasaulio čempionėms iš Norvegijos, joms užtektų dar bent vieno taško.

Tuo metu Lietuvos rinktinė jau neturi net teorinių galimybių pakilti iš lentelės dugno, tad kausis tik dėl garbės.

Po dvikovos trečiadienį su Rumunija lietuvaičių lauks išvyka į Norvegiją – šeštadienį lauks paskutinė grupės dvikova su šios šalies nacionaline ekipa.

Pirmosios atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Norvegija       3    0  1    110:87    6
2. Rumunija 3 0 1 96:90 6
3. Baltarusija 2 0 2 114:116 4
4. Lietuva 0 0 4 97:124 0


NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių