Lietuvos rankininkės įveikė latves 30 įvarčių skirtumu

  • Teksto dydis:

Lietuvos rankinio septyniolikmečių rinktinė įspūdinga pergale startavo Europos merginų (iki 17 metų) čempionate Klaipėdoje.

Vakar laisvą dieną turėjusi Lietuvos rinktinė šiandien susitiko su Latvijos bendraamžių komanda. Nuo pirmųjų minučių aikštėje tiesiog dominavusios Lietuvos merginos varžoves įveikė rezultatu 42:12.

Pirmadienį Latvijos merginų rinktinė pralaimėjo savąsias rungtynes prieš Ukrainą 14:39, tad jau prieš susitikimą su mūsų šalies rinktine latvės buvo priskiriamos prie čempionato autsaiderių. Lietuvos U17 rinktinė susitikimą pradėjo drausmingai ir netruko susikrauti solidžios persvaros. Kieta gynyba ir greitos atakos tapo raktu į pergalę šiame susitikime. Jau po pirmųjų 30 minučių lietuvaitės buvo įgijusios dviženklį pranašumą (21:3).

Antroji rungtynių dalis nors ir tebuvo formalumas, tačiau Lietuvos rinktinė apsukų nemažino. Vyriausiasis rinktinės treneris Karolis Kaladinskas šiame mače išbandė visas susitikimui registruotas žaidėjas, o tai leido palaikyti aukštą žaidimo tempą ir iškovoti įtikinamą pergalę (42:12).

Trečiadienį Lietuvos merginų rinktinė susitiks su Suomijos rankininkėmis, kurios pirmąją varžybų dieną sugebėjo nugalėti Didžiosios Britanijos ekipą.

Lietuva: Aušra Šponė ir Austėja Rimkutė po 6, Inga Sadauskaitė, Akvilė Tolvaišaitė ir Rusnė Markinaitė po 5, Karolina Čekuolytė 4, Ūla Šyvytė 3, Greta Makovskytė, Ugnė Kavalenkaitė ir Viltė Masaitytė po 2, Greta Valaktevičiūtė ir Ugnė Malinauskaitė po 1.

Latvija: Madara Cibulska 4, Erika Sirsnina 2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių