Lietuvos rankininkai turėjo pripažinti pasaulio vicečempionų pranašumą (komentaras)

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė, treniruojama naujojo vyr. trenerio Artūro Juškėno, Danijoje atranką į 2016 m. Europos čempionato I etapo varžybas pradėjo pralaimėjimu. Lietuviai rezultatu 21:31 (8:16) nusileido pasaulio vicečempionams, 2008 ir 2012 metų Europos čempionams Danijos rankininkams.

Nuo dvikovos pradžios danai išsiveržė į priekį – 4:2 ir pirmavo 6:3, 7:5. Dar po kelių akimirkų namuose rungtyniavę danai sužaidė atkarpą 4:0 ir atotrūkis išaugo iki 6 įvarčių – 11:5. Pirmasis kėlinys baigėsi 16:8.
Antrąjį kėlinį lietuviai pradėjo itin kovingai nusiteikę ir, sužaidę atkarpą 5:2, priartėjo iki 5 įvarčių – 13:18. Tik pačioje rungtynių pabaigoje danai susikrovė rekordinę 10 įvarčių persvarą.

Lietuvos rinktinės gretose išsiskyrė Valdas Drabavičius, įmetęs 5 įvarčius, Mindaugas Dumčius, Aidenas Malašinskas ir Tadas Stankevičius pasižymėjo po 3 kartus, Vaidotas Grosas ir Rolandas Bernatonis – po 2 įv., Povilas Babarskas, Benas Petreikis ir Vaidas Trainavičius.

Danus į pergalę vedė 7 įvarčius įmetęs Mikkelis Hansenas, po 4 pridėjo Andersas Eggertas ir Hansas Lindbergas.    

„Mūsų vienas iš tikslų antrajame kėlinyje buvo apsiginti prieš danų greitas atakas. Varžovams teko gerokai paprakaituoti, kad jie poziciniame žaidime pelnytų įvarčius. Tik savo individualiomis pastangomis ir super meistriškumu jie poziciniame puolime per vargus pelnydavo įvarčius, - iškart po dvikovos su danais situaciją aiškino Lietuvos rinktinės vyr. treneris A. Juškėnas.

- Kai jų lyderis Mikkelis Hansenas buvo „išimtas“ iš žaidimo, jų puolimas sustojo, mes priartėjome. Danams nieko kito neliko, kaip tik vėl jį išleisti į aikštelę. Rungtyniaujant su tokio lygio ekipa mes negalime daryti nė menkiausių klaidelių, nes kiekviena smulkmena yra paverčiama įvarčiais. Pirmajame kėlinyje buvo per daug smulkių klaidelių“, - pridūrė A. Juškėnas.

Lapkričio 2 dieną (sekmadienį) 16 val. "Šiaulių" arenoje Lietuvos rinktinė žais kitas atrankos į 2016 m. Europos čempionato I etapo varžybas. Šįkart Lietuvos rankininkų varžovai bus baltarusiai.

Kitų metų balandžio mėnesį laukia rungtynės su paskutine mūsų grupės dalyve - Bosnija ir Hercegovina. Lietuvos rinktinė yra viena iš 28 komandų, kovojanti dėl 15 kelialapių į 2016 Europos čempionatą, kuris vyks 2016 metų sausį penkiuose Lenkijos miestuose.

Iš viso komandos yra suskirstytos į 7 grupes. Teisę žaisti Lenkijoje iškovos po dvi stipriausias kiekvienos grupės komandas bei geriausia ekipa tarp užimsiančių trečiąją vietą.

„Varžovai yra tikrai pajėgūs. Tiek danai, tiek ir baltarusiai. Šiuo metu man nėra pagrindinis tikslas patekti į pagrindinį finalą. Galime ir turime žaisti su baltarusiais, bet vienodai nenustebsiu, jeigu sužaisime labai blogai arba sužaisime garbingai“, - dar prieš išvykdamas į Daniją žurnalistams spaudos konferencijoje sakė Lietuvos rinktinės vyr. treneris A. Juškėnas.

Danijos rinktinė yra neabejotina grupės favoritė. Baltarusija yra tris kartus žaidusi Europos čempionate, o šiemet ten užėmė 12 vietą. Bosnija ir Hercegovina iki šiol nėra žaidusi aukščiausio lygio rankinio pirmenybėse, bet šiemet iškopė į 2015 metų pasaulio čempionatą, kuris vyks sausį Katare.

Lietuvos rinktinei atstovauja šie žaidėjai:

Giedrius Morkūnas (vartininkas, gimęs 1988 m., klubas - Islandijos "Haukar", Vilius Rašimas (vartininkas, 1989 m., Lenkijos "Azoty Pulawy"), Augustas Strazdas (universalus, 1980 m., Austrijos "SG Insignis Handball Westvien"), Skirmantas Plėta (kairys kraštas, 1989 m., Vilniaus VHC "Šviesa"), Jonas Truchanovičius (kairysis pusiau kraštas, 1993 m., Klaipėdos "Dragūnas"), Povilas Babarskas (kairysis pusiau kraštas, 1988 m. Austrijos "Bregenz Handball"), Rolandas Bernatonis (kairysis pusiau kraštas, 1986 m., Ispanijos "BM Puerto Sagunto"), Gertas Babarskas (dešinysis pusiau kraštas, 1994 m., Austrijos "Moser Medical UHK Krems", Mindaugas Dumčius (dešinysis pusiau kraštas, 1995 m., Klaipėdos "Dragūnas"), Benas Petreikis (centras, 1992 m., Austrijos "Union JURI Leoben"), Aidenas Malašinskas (centras, 1986 m., Ispanijos "BM Puerto Sagunto"), Tadas Stankevičius (linijos žaidėjas, 1990 m., Rumunijos "Energia Lignitul TG. JIU"), Andrius Gervė (linijos žaidėjas, 1986 m., Vokietijos "HSG Barnstorf-Diepholz"), Mindaugas Meškauskas (dešinys kraštas, 1994 m., Klaipėdos "Dragūnas"), Vaidotas Grosas (universalus, 1983 m., Prancūzijos "US Creteil"), Valdas Drabavičius (dešinysis kraštas, 1990 m., Vilniaus VHC "Šviesa"), Vaidas Trainavičius (centras, 1988 m., Olandijos "Kremer/Hurry-Up").



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių