Lietuvos rankininkai susigrums su baltarusiais

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė pradėjo rengtis 2010 metų Europos čempionato atrankos varžyboms.

Trumpai pasitreniravę Kaune, lietuviai spalio 30-31 dienomis Breste išmėgins jėgas su Baltarusijos nacionaline komanda. Šioms dvikovoms Lietuvos ekipos vyriausiasis treneris Miglius Astrauskas su kolega Artūru Juškėnu pakvietė 17 žaidėjų.

Tarp kandidatų į pagrindinę sudėtį yra devyni legionieriai - Austrijoje rungtyniaujantys Arūnas Vaškevičius („A1 Bregenz HB"), Romas Kirveliavičius („Aon Fivers"), Mindaugas Andriuška („ULZ Sparkasse Schwaz") ir Vaidas Klimčiauskas („Alpla HC Hard"), Ispanijos klubams atstovaujantys Aurelijus Sabonis ir Vaidotas Grosas („BM. Edenca Ciudad Encantada"), Augustas Strazdas ir Modestas Bakaitis („Labaro Toledo BM") bei Valdas Novickis iš „HSG Dusseldorf" (Vokietija).

Iš Lietuvos komandų pasirinkti Kauno „Granito-Kario" žaidėjai Aidenas Malašinskas, Gintaras Cibulskis, Rolandas Bernatonis ir Andrius Žigelis, vilniečiai Rolandas Uoslys ir Evaldas Veida (HC „Vilnius") bei klaipėdietis Gražvydas Juška („Žemaitijos dragūnas") ir šiaulietis Andrius Žvirblis („Universitetas").

Europos čempionato atrankos 7-osios grupės varžybose M.Astrausko ir A.Juškėno vadovaujama ekipa šiemet lapkritį sužais dvejas rungtynes su olandais, 2009-ųjų kovą - su Ispanijos ir Kipro rankininkais, o birželio mėnesį dukart susitiks su ukrainiečiais bei po kartą su Kipro ir Ispanijos rinktinėmis. 

Į finalinį turnyrą, kuris 2010 m. vyks Austrijoje, iš grupės pateks dvi pajėgiausios komandos.


Šiame straipsnyje: Rankinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių