Lietuvos policininkai sutriuškino Liuksemburgo komandą

Antrosiose Europos čempionato finalinio etapo varžybose Lietuvos policijos krepšinio rinktinė sutriuškino Liuksemburgo komandą rezultatu 85:45 (18:11, 24:17, 26:5, 16:12) ir užsitikrino vietą stipriausiųjų ketverte. 

Pirmoje rungtynių pusėje lietuviams nesisekė užpulti ir skirtumas augo lėtai. Po pertraukos, aktyvios gynybos dėka, lietuviai septynias minutes gynėsi be klaidų, o per trečiąjį kėlinį varžovams leido įmesti tik 5 taškus, kai patys pelnė - 26. Ketvirtajame kėlinyje pagrindiniai žaidėjai jau ilsėjosi, tačiau skirtumas iki rungtynių pabaigos dar labiau išaugo.

Daugiausia taškų mūsiškiams pelnė A.Slavinskas, G.Puškorius prie pergalės prisidėjo 18 taškų, o E.Takuševičius įmetė 13 taškų.

Po rungtynių komandos treneris A.Umbrasas nerimavo dėl prasto pataikymo, tačiau teigė, kad šiandien komandai pagrinde buvo akcentuota gera gynyba. "Buvo iškelta užduotis nepraleisti į savo krepšį daugiau kaip 50 taškų ir vyrai su šia užduotimi susitvarkė", - teigė treneris.

šiandien lietuvių laukia akistata su vienais pagrindinių čempionato favoritų - graikais. 

Užvakar, pirmąją čempionato dieną, Ukraina įveikė Jungtinę karalystę rezultatu 86:43, o paskutinėse dienos rungtynėse čempionato šeimininkai olandai netikėtai įveikė prancūzus rezultatu 56:54.

Pirmosiose antros dienos rungtynėse vakar graikai net 47 taškų skirtumu sutriuškino Vengriją (109:62).


Šiame straipsnyje: policininkų krepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių