Lietuvos paplūdimio tinklininkai Estijoje pateikė staigmeną

  • Teksto dydis:

Penktadienį  Vilniaus universitetas (VU) turėtų džiaugtis - jų tinklininkai Lukas Každailis ir Artūras Vasiljevas pasaulio universitetų čempionate žengė į ketvirtfinalį.

Visų žiūrovų netikėtumui Lukas ir Artūras antrajame atkrintamųjų varžybų rate 2-0 (21:17, 21:13) įveikė antrąjį reitingą turėjusį vokiečių duetą David Poniewazą ir Niklasą Rudolfą.

Šeštadienį mūsiškiai susitiks su dar nei vieno pralaimėjimo čempionate neturinčia Lenkijos tinklinio žvaigždžių komanda - Michalu Brylu ir Kacperu Kujawiaku.

Komandų treneris Algirdas Bučinskas džiaugiasi vaikinų sėkme: "Tikrai džiaugiamės nugalėję vieną iš stipriausių čempionato komandų. Vaikinai šį vokiečių duetą ir jo žaidimą jau žinojo, kadangi Lukas su savo porininku Arnu jau ne vieną kartą buvo su jais susitikęs įvairiose tarptautinėse varžybose. Šį kartą treneris Tadas Donėla vaikinams patarė žaisti kitaip negu įprastai komandos žaidžia prieš šią porą. Jis padėjo vaikinams sudėlioti kitokią nei įprasta strategiją žaidime ir ji pasiteisino – mes tiesiog neleidome vokiečiams nieko padaryti aikštelėje. Dabar mūsų laukia dar rimtesnis susitikimas su ne mažiau pajėgia lenkų pora, kuri taip pat yra gerai žinoma tinklinio pasaulyje. Matysime, kaip fortūna šypsosis šįkart ir kaip žaidimas klostysis toliau, juk patekti į finalus nori visi".

Liūdnesnės žinios merginų fronte – Urtė Andriukaitytė ir Ieva Dumbauskaitė po labai atkaklios kovos 1-2 (21:16, 22:24, 13:15) pralaimėjo JAV porai McKennai Witt ir Madison Witt. Šis pralaimėjimas merginoms užkirto kelią į geriausiųjų aštuntuką.

„Urtė su Ieva tikrai gerai žaidė susitikime su amerikietėmis. JAV pora yra pakankamai pajėgi, tačiau mūsų merginos savo įgūdžiais ir gebėjimais joms nenusileido - žaidimas buvo įtemptas ir apylygis. Tačiau šį kartą mūsiškėms tiesiog pritrūko trupučio sėkmės. Žinoma liūdna ir apmaudu, kai jauti, kad pergalė buvo ranka pasiekiama, bet taip jau kartais nutinka gyvenime, - merginas guodė treneris A. Bučinskas. - Dabar mes turime galvoti apie tai, kaip žaisti toliau, kad pasiektume aukščiausią laiptelį šiame čempionate. Reikia pamiršti pralaimėjimą - kol kas tebūna tai geras apšilimas prieš Europos universitetų žaidynes".

Mače dėl 9-16 vietų U. Andriukaitytė ir I. Dumbauskaitė 0-2 (22:24, 18:21) nusileido Šveicarijos komandai Laurai Caluori ir Elenai Steinemann.

Pusfinalyje dėl 13-16 vietų šeštadienį lietuvės žais su vokietėmis Yanina Weiland ir Sandra Ittlinger.


Šiame straipsnyje: tenisasEstijavaržybosLietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių