Lietuvos olimpiečių plaukikų treneriai: viskas gerai

  • Teksto dydis:

Jau liepos 27-ąją pirmieji Lietuvos plaukikai – Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas ir Deividas Margevičius – iškeliauja į Olimpines žaidynes, baigę stovyklą Kaune. Rūta Meilutytė ir Giedrius Titenis netrukus baigs treniruočių stovyklą Kanaruose, o Simonas Bilis – Jungtinėse Valstijose.

Olimpiečių treneriai pasidalijo įspūdžiais apie baigiamąjį pasirengimo olimpinėms žaidynėms etapą.

„Po patirtos praėjusį rugsėjį rankos traumos Rūta nuolat sunkiai treniravosi. Iš pradžių salėje, kol ranka gijo, po to – ir salėje, ir baseine. Ji pasirengusi poilsiui ir krūvio mažinimui. Tai dabar ir daroma – atsistatymas, technikos tobulinimas ir pasirengimas varžyboms. Stovyklos pradžioje Rūta buvo labai pavargusi, „sunki”, po ilgo treniruočių periodo jai skaudėjo raumenis. Tačiau su kiekviena diena jai bus geriau. O tada jau – varžybos. Rūtos požiūris į pasirengimą ir varžybas visuomet puikus. Ji plauks su pasididžiavimu ir garbe, padarys viską, ką gali, dėl savęs, savo šeimos ir savo tautos“, – sakė treneris.

„Treniruojamės Tenerifėje (Ispanije – BNS), gerai mums pažįstamoje bazėje. Tai – puiki bazė su puikiomis treniruočių sąlygomis. Šios stovyklos tikslai Giedriui – varžybinis greitis ir plaukimo taktika. Giedrius atrodo tikrai gerai”.

„Paskutinėse stovyklos metu mažinome krūvį, akcentavome techninius dalykus. Kol kas viskas gerai. Nusiteikimas geras. Nors vaikinai po stovyklos kalnuose dar nebuvo visai atsigavę, jie atrodo gerai. Andriui (Šidlauskui) gal kiek lengviau, nes nebuvo kalnuose. Pastaruoju metu Daną (Rapšį – BNS) kankinusi nugaros trauma išgijo.

Peržiūrėjus plaukikų sąrašas, akivaizdu, kad konkurencija bus žiauri. Aišku, viską parodys rezultatai. Tačiau jei neatsitiks ko nors nenumatyto, turėtų būti gerai. Gerai – tai finalas. Norime finalo ir tai tikrai yra įmanoma“, – tvirtino treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių