Lietuvos moterų rankinio prizininkės paaiškės savaitgalį

  • Teksto dydis:

Trečiąją Lietuvos moterų rankinio čempionato didžiojo ir mažojo finalų seriją abi poros pradėjo esant lygiam rezultatui 1:1, todėl šie mačai buvo svarbūs kas toliau perims iniciatyvą į savo rankas.

Kaune „ACME-Žalgiris“ kolektyvas po atkaklios kovos palaužė HC „Garliava SM-CASCADA“ komandos pasipriešinimą rezultatu 31:28(15:17) ir kovoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį santykiu 2–1.

Kauniečių gretose taikliai žaidė Simona Kazlauskaitė (8 įv.), Dovilė Ilčiukaitė (7 įv.), Audinga Kniubaitė (6 įv.), Inesa Verbovik (5 įv.) ir Gabija Vidūnaitė (4 įv.).

Garliavos klube rezultatyvumu išsiskyrė Laima Bernatavičiūtė (8 įv.), Diana Šatkauskaitė (7 įv.), Laura Masiulevičiūtė ir Emilė Aglinskaitė (po 5 įv.), Greta Rinkevičiūtė (3 įv.).

Kauno „ACME-Žalgiris“ komandos vyr. treneris Antanas Skarbalius paklaustas, kodėl abiejų kėlinių pradžia buvo joms sėkmingesnė, ypač pirmoji dvikovos pusė, atsakė, kad abu klubai yra lygiaverčiai, todėl menki dalykai nusveria persvarą bei rungtynių eigą į vieną ar kitą pusę.

„Abiejų komandų pajėgumai yra apylygiai, todėl padarius keletą klaidų ir rezultatas kaip mat pasikeičia į priešingą pusę. Tikrai susitikimą pradėjome gerai ir turėjome kelių įvarčių 6:2, 7:3 pranašumą , bet užteko kartą kitą netiksliai atlikti vieną ar kitą veiksmą kai varžovės suskubo tuo pasinaudoti. Jos ne tik sugebėjo rezultatą išlyginti, bet ir laimėjo pirmąją rungtynių dalį 17:15.

Po to reikėjo nemažai paplušėti, kad pakeisti įvykių eigą aikštelėje. Pavyko antrojo kėlinio pradžioje per šešetą minučių ne tik atstatyti pusiausvyrą, bet ir išsiveržti į priekį (21:18). Vėliau vartininkė Kristina Kvedarienė atrėmė du varžovių smūgius nuo 7 m. žymos, o ir pabandėme įzoliuoti varžovių pavojingiausią puolėją Dianą Šatkauskaitę, kurią dengėme personaliai. Tai davė teigiamą rezultatą ir trečiose rungtynėse iškovojome nelengvą pergalę bei persvėrėme mačo rezultatą 2:1“,- po rungtynių sakė žalgiriečių vyr. treneris Antanas Skarbalius.

Mažojo finalo susitikimas Vilniuje tarp LEU „Šviesa-Eglė“ ir Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ komandų taip pat netrūko įtampos ir permainingos kovos. Dvikovą laimėjo vilnietės santykiu 27:24(14:16) bei išsiveržė į priekį santykiu 2:1.

Vilniečių gretosė įvarčius pelnė Rasa Mikalonytė (10 įv.), Indrė Norvilytė (7 įv.), Aleksandra Sidoravičiūtė (5 įv.), Asta Čižaitė ir Rita Repečkaitė (po 2 įv.).

„Dragūno-Viesulo“ ekipoje tiksliai rungtyniavo Brigita Ivanauskaitė (12 įv.), Roberta Ivanauskaitė, Austėja Rimkutė ir Dovilė Mižutytė (po 3 įv.) bei Skirmantė Pociūtė (2 įv.).

„Abi komandos visas šešiasdešimt minučių kovėsi iš širdies ir įtampa tvyrojo nuo pirmosios iki paskutiniosios minutės. Pirmoje rungtynių dalyje sėkmingiau rungėsi viešnios iš Klaipėdos (16:14), kai tuo tarpu antroje pusėje jau situaciją kontroliavo LEU „Šviesa-Eglė“ komanda, kurios sugebėjo išlyginti ir persverti rezultatą savo naudai 27:24. Tuo pačiu kovoje iki trijų pergalių jos išsiveržė į priekį santykiu 2:1. Ketvirtos rungtynės sekmadienį Klaipėdoje“,- taip dvikovos eigą pakomentavo čempionato vyriausiasis teisėjas Silvijus Kisinas.

Šeštadienį didžiojo finalo ketvirtasis susitikimas vyks Garliavoje (13 val.), o mažojo finalo dvikova vyks sekmadienį Klaipėdoje (14 val.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių