Lietuvos moterų krepšinio lyga žada intriguojantį sezoną

Vilniaus prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ iškilmingai paskelbta Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) 19-ojo čempionato pradžia.

Į sezono atidarymo šventę atvyko LMKL komandų žaidėjos, lygos ir klubų vadovai bei rėmėjai. LMKL komandų žaidėjos pateikė įdomų siurprizą – jos pasirodė ne tik vilkėdamos savo klubų sportine apranga, bet ir pasidabinusios kūno piešybos elementais. Tokį įvaizdį krepšininkėms beveik tris valandas kūrė kūno tapybos meistrės. Nors LMKL visada svarbiausia sportinė dalis, čia niekada nepamirštama, kad krepšininkės pirmiausia – moterys. Todėl jos dalyvauja fotosesijose, įvairiose akcijose, kur gali atskleisti ir savo fizinį bei dvasinį grožį.

Krepšinio mėgėjus į arenas, kaip ir praėjusiais metais, kvies aštuonios komandos. Tai - Kauno „Aistės-LSU“, Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“, Klaipėdos „Fortūna“, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, Šiaulių „Rūta-Universitetas“, Utenos „Utena“, Vilniaus „Kibirkštis-VIČI-IKI“ ir Vilniaus „Jaunieji talentai“.

Šį sezoną LMKL čempionate žais vienuolika krepšininkių, esamų ir buvusių Lietuvos moterų krepšinio rinktinės žaidėjų – Rima Valentienė, Lina Pikčiūtė, Gabrielė Gutkauskaitė, Kristina Alminaitė, Kristina Vengrytė, Greta Šniokaitė, Mantė Kvederavičiūtė, Vita Kuktienė, Iveta Šalkauskė, Eglė Žygelytė, Laima Rickevičiūtė.

LMKL čempionate dirba ir Lietuvos rinktinių treneriai . Nacionalinės moterų krepšinio komandos strategas Algirdas Paulauskas tapo „Jaunųjų talentų“ klubo prezidentu, jo asistentas Linas Šalkus toliau treniruoja „Hoptrans-Sirenas“, Lietuvos merginų (iki 20 metų) rinktinės vyriausiasis treneris Dalius Ubartas – „Fortūną“, 18-mečių rinktinės trenerė Diliara Velišajeva – „Jaunuosius talentus“, 16-mečių rinktinės strategė Ramunė Kumpienė – klubo „Fortūna“ direktorė ir trenerė asistentė.

Jau šį penktadienį , spalio 12 dieną, vyks pirmosios 19-ojo LMKL čempionato kovos. 18 val. prasidės trejos rungtynės: „Aistės-LSU“ – „Rūta-Universitetas“, „Sūduva-Mantinga“ – „Hoptrans-Sirenos“, „Utena“ – „Fortūna“. 19.30 val. į aikštę išbėgs „Kibirkštis-VIČI-IKI“ – „Jaunieji talentai“.


Šiame straipsnyje: LMKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių