Lietuvos ledo ritulio rinktinių vartininkų treneris A. Aleinikovas lieka Gardine

  • Teksto dydis:

Visų amžiaus grupių Lietuvos ledo ritulio rinktinių vartininkų treneris, vienas tituluočiausių šalies trenerių pagal iškovotus medalius su rinktinėmis Arūnas Aleinikovas dar metams lieka Gardine.

Gardino „Neman“ vartininkų treneris A.Aleinikovas, nebaigęs trečiojo sezono, sulaukė kvietimo dirbti klube ir ketvirtus metus.

Pagal Baltarusijos įstatymus, užsieniečiui negalima siūlyti ilgesnės nei metų darbo sutarties, tad lietuvis kitiems metams jau kviečiamas dar net nepasibaigus sezonui.

Baltarusijos „Ekstra“ lygos čempionate antrojoje vietoje žengiantis klubas ir toliau sau kelia tik aukščiausius reikalavimus ir sieks pirmosios vietos čempionate ir teisės žaisti arba Čempionų lygoje, arba Kontinentinėje taurėje.

Abu A.Aleinikovo treniruojami „Neman“ klubo vartininkai yra vieni geriausių Baltarusijoje. Lygoje tvirtai pirmauja kelis metus KHL lygoje žaidęs Minsko „Junost“ vartininkas Dmitrijus Milčakovas. Iškart po jo žengia Maksimas Samankovas iš „Neman“ pagal efektyvumo koeficientą, o kitas lietuvio auklėtinis Vitalijus Trusas yra antras po D.Milčakovo pagal atremtus metimus – 92,8 proc.

Lietuvio darbą klube vertina 1992-ųjų metų pasaulio čempionas, klubo vyriausiasis treneris Sergejus Puškovas, kuris ir pasiūlė lietuvį kalbinti likti dar metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių