Lietuvos irkluotojus muštruojantis italas: treniruočių stovykla – ne atostogos

  • Teksto dydis:

Pajėgiausi Lietuvos irkluotojai valtis pirmą kartą šiais metais į vandenį nuleido naujoje vietoje – Italijos mieste Ravenoje.

Pirmojoje treniruočių stovykloje pluša visi Lietuvos geriausieji – Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė, Mindaugas Griškonis, Saulius Ritteris, Rolandas Maščinskas, Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis, Aurimas Adomavičius, Žygimantas Gališanskis, Armandas Kelmelis ir Giedrius Bieliauskas. Su jais dirba treneriai Mykolas Masilionis, Robertas Tamulevičius ir Kęstutis Keblys.

Stovykloje apsilankė ir Lietuvos rinktinės konsultantas, italas Giovanni Postiglione, kuriam ir esame dėkingi už puikius Lietuvos irkluotojų rezultatus pastaraisiais metais.

„Buvau susitikęs su irkluotojais, kad paaiškinčiau strategiją, kurios laikysimės artimiausius 4 metus. Komanda nusiteikusi teigiamai, visi kartu ieškojome geriausių sprendimų mums visiems, – sakė G.Postiglione. – Noriu pažymėti, kad treniruočių stovyklos yra ne atostogos kurorte, o pasirengimas paties aukščiausio lygio varžyboms. Todėl čia vyrauja itin intensyvus darbas ir maksimalus susikaupimas. Jei pastebėčiau, kad kurie nors sportininkai atiduoda ne visas jėgas, neatitinka reikalavimų ir darbo etikos standartų, jie nebūtų kviečiami į kitas treniruočių stovyklas.“

Ravenoje mūsų irkluotojai sportuos iki kovo 12 dienos, o tuomet savaitei grįš namo. Kovo 20-ąją jau gausesnė lietuvių komanda – olimpinės rinktinės kandidatai ir dar bent 15 žmonių – grįš į Raveną ir ten treniruosis iki balandžio 14 d.

Pirmosios varžybos, kuriose šį sezoną išvysime Lietuvos irklavimo rinktinę, bus tradicinė tarptautinė Piediluko regata Italijoje balandžio 7-9 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių