Trys lietuvių įgulos pateko į Europos jaunių čempionato finalus

Prancūzijoje vykstančio Europos jaunių irklavimo čempionato vaikinų dviviečių be vairininko valčių klasės antrajame atrankos plaukime šeštadienį broliai Domantas ir Dovydas Stankūnai užėmė pirmąją vietą ir pateko tiesiai į finalą.

Lietuvos irkluotojai 2000 m distanciją įveikė per 6 min. 55,17sek.

Merginų dviviečių be vairininkės valčių klasės antrajame atrankos plaukime Kamilė Kralikaitė ir Vytautė Urbonaitė (7 min. 46,36 sek.) finišavo antros. Iki pirmosios vietos ir tiesioginio kelialapio į finalą lietuvėms pritrūko 8,37 sek. K. Kralikaitė ir V. Urbonaitė buvo greičiausios antrajame paguodos plaukime (8.08,12) ir iškopė į finalą.

Finale kovos ir porinę dvivietę irkluojančios Martyna Kazlauskaitė ir Laurita Nemeravičiūtė. Lietuvės pirmajame atrankos plaukime (7.42,87) finišavo trečios, o paguodos plaukime buvo antros (8.05,31).

Vienvietes valtis irkluojantys mūsų šalies sportininkai užsitikrino vietas pusfinaliuose.

Vaikinų vienviečių valčių antrajame atrankos plaukime Titas Mašanauskas (7.36,47) liko penktas, bet laimėjo paguodos plaukimą (7.53,67) ir pateko į ketvirtfinalį. Ketvirtfinalio plaukime lietuvis finišavo trečias (7.49,29) ir pelnė kelialapį į pusfinalį.

Merginų pirmajame atrankos plaukime Raminta Morkūnaitė (8.43,90) buvo šešta, o paguodos plaukime užėmė antrąją vietą (9.06,91) ir taip pat pateko į pusfinalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių