Lietuvos diskgolfo žiemos čempionate – pripažintų lyderių pergalės

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Jonavos rajone, Šveicarijoje, Survilų sodybos diskgolfo parke jau trečiąjį kartą vyko Lietuvos diskgolfo žiemos čempionatas.

Žaidėjai iš visos Lietuvos, o taip pat svečiai iš Varšuvos diskgoflo klubo pademonstravo, kad diskgolfas yra universalus sportas, kuriuo aktyvumą mėgstantys žmonės gali užsiimti ištisus metus.

Čempionais tapo pripažinti Lietuvos diskgolfo lyderiai

Absoliučiai geriausią rezultatą pademonstravo ir Atvirojo diviziono čempionu tapo tituluočiausias Lietuvos žaidėjas Gabrielius Gricius (Vilnius). Įdomu, kad keturiskart Lietuvos ir dukart Baltijos šalių turo nugalėtojas savo kolekcijoje ligi šiol neturėjo Lietuvos žiemos čempiono titulo. Moterų čempione tapo Lietuvos moterų diskgolfo lyderė, daugkartinė Lietuvos, o taip pat ir 2016 metų Lenkijos čempionė Mireta Jurgelevičiūtė (Šveicarija, Jonavos raj.). Jos tėtis, Miroslavas Jurgelevičius iškovojo auksą Meistrų (amžiaus grupėje 40+) divizione. Jaunimo iki 15 metų amžiaus divizione pernai iškovotą titulą apgynė Aidas Stončius (Vilnius).

Varžybos vyko viename sudėtingiausių Lietuvoje – Survilų sodybos diskgolfo parke. Didžioji dalis trasos ėjo mišku. Žaidėjai turėjo leisti diskus vingriomis trajektorijomis tarp medžių. Kiekviena klaida galėjo brangiai kainuoti, nes diskui išskriejus iš trasos ir atšokus nuo medžių į tankumyną, kelias link krepšio galėjo pailgėti ir keliais metimais. Žaidžiant krepšius atvirose teritorijose, žaidėjams teko atidžiai vertinti vėjo kryptį ir stiprumą, nes vėjas galėjo stipriai pakoreguoti skriejančio disko trajektoriją. Įdomu, kad žaidėjas, pirmu metimu pataikęs į krepšį Nr. 2 iš 75 m atstumo, galėjo laimėti teisę važinėtis nauju automobiliu „Nissan Navara“ visą savaitę. Deja, to padaryti nepavyko niekam. Iš viso per dvi dienas buvo sužaisti trys ratai po 18 krepšių, kurių kiekvieno ilgis buvo nuo 46 iki 169 metrų. Varžybose dalyvavo 38 diskgolfo mėgėjai.

Lietuvos diskgolfo žiemos čempionatas buvo pirmasis iš didžiųjų turnyrų Lietuvoje 2017 metų sezone. Balandžio mėnesį startuos Lietuvos taurės varžybos, kurios vyks penkiais etapais – Vilniuje, Kaune, Zarasuose, Klaipėdoje ir finalinis etapas – Šveicarijoje (Jonavos rajone). Šiemet Zarasų rajone vyks ir "Innova Baltic Tour"  etapas, kuriame laukiami geriausi Baltijos valstybių žaidėjai. O sezono kulminacija turėtų tapti Lietuvos čempionatas, vyksiantis rugpjūčio pabaigoje tame pačiame, seniausiame Lietuvoje Nedožinkos diskgolfo parke Zarasų rajone.

Lietuvos žiemos čempionato prizininkai

Atvirasis divizionas

1. Gabrielius Gricius (Prodigy Europe, DiscCity, Vilniaus DG klubas) 170 metimų, par -7

2. Mindaugas Pošius (Team Latitude64, DiscCity, Vilniaus DG klubas) 174, par -3

3. Pranciškus Gricius (Team Latitude64, DiscCity, Vilniaus DG klubas) 176, par -1

Moterų divizionas

1. Mireta Jurgelevičiūtė (DiscCity, Šveicarijos DG klubas) 198, par +21

2. Ieva Navickaitė (Zarasų raj.) 251, par +74

3. Ieva Gogolevaitė (Šveicarija) 254, par +77

Vaikų iki 15 metų divizionas

1. Aidas Stončius (Vilniaus DG klubas) 229, par +52

2. Motiejus Navickas (Zarasų raj.) 232, par +55

3. Vėjas Ūselis (Vilniaus DG klubas) 242, par +65

Meistrų (40+ amžiaus) divizionas

1. Miroslavas Jurgelevičius (Šveicarijos DG klubas) 181, par +4

2. Raimondas Mikalkėnas (Kauno DG klubas) 183, par +6

2. Darius Gricius (DiscCity, Vilniaus DG klubas) 183, par +6



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių