Lietuvos buriuotojai ruošiasi pasaulio čempionatui

  • Teksto dydis:

Du Lietuvos buriuotojai – Viktorija Andrulytė ir Martis Pajarskas – gegužės 23 dieną startavo prestižinėje „Delta Lloyd“ regatoje Medemblike, Olandijoje, kur po poros mėnesių, rugpjūčio 16-28 dienomis vyks ir „Laser Radial“ klasės pasaulio čempionatas.

Po pirmąją dieną įvykusių dviejų lenktynių V. Andrulytė (38 tšk.) „Laser Radial“ klasės įskaitoje yra 37,  M. Pajarskas (93 tšk.) „Laser Standart“ klasės įskaitoje – 96.

„Šis sezono startas yra labai svarbus, nes čia susirenka didelė dalis pačių stipriausių, be to, toje pačioje vietoje vasarą vyks ir pasaulio čempionatas. Sieksiu kiek įmanoma aukštesnio rezultato, bet kartu – geriau susipažinti su akvatorija ir vyraujančiais vėjais“, – apie varžybose keliamus tikslus prieš pirmosios dienos lenktynes teigė V. Andrulytė.

Sportininkė šiose varžybose startuos ne su savo laivu, nes per balandžio pabaigoje Prancūzijoje, Hyerese, vykusias varžybas šis ėmė leisti vandenį ir šiuo metu atiduotas remontui.

„Probleminę vietą radau – tai vieta, kur stiebo dugnas liečia laivą. Šios serijos laivai buvo padaryti labai trapūs. Belgei jau po pirmų varžybų Majamyje pradėjo leisti laivas. Kita vertus, šie laivai lengvesni, o aukštame lygyje, kur visos plaukia panašiai, techninis pasirengimas yra labai svarbus. Papildomas, kad ir mažas, greitis duoda pranašumą sprendžiant taktinius uždavinius, ypač po starto“, – teigė buriuotoja.

Pirmąją vietą po pirmosios dienos „Laser Standart“ klasėje užima Pavlos Kontides (2 tšk.) iš Kipro, o „Laser Radial“ – britė Alison Young (2 tšk.). „Delta Lloyd“ regata vyksta Medemlike gegužės 23-27 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių