Lietuvos boulingo federacija tikisi pralaužti ledus

Lietuvos boulingo federacija (LBF) šiais metais švenčia 20 metų jubiliejų. Šiai progai pažymėti rugsėjo 5 dieną Šiaulių "Apollo" boulingo klube bus surengtas specialus LBF 20-mečio taurės turnyras (pradžia - 10 val.).

LBF veikla ir laukiantys iššūkiai buvo aptarti savaitgalį vykusiose kasmetinėje federacijos ataskaitos konferencijoje. Joje LBF prezidentas, daugumai lietuvių gerai žinomas šiaulietis Laimontas Dinius aptarė esamą sporto šakos padėtį.

"Federacijoje pasiekta branda, vyrauja bendras supratimas ir sutarimas, kad boulingas turi dvi kryptis - sportinio meistriškumo ir socialinę, - po konferencijos pasakojo L. Dinius. - Neabejotinas boulingo privalumas yra tai, kad juo galima aktyviai užsiimti visa šeima, neapsiribojant amžiumi, būtinais fiziniais duomenimis ir panašiais dalykais. Tiesa, boulingas - gana brangi sporto šaka. Galiu tik pasidžiaugti, kad federacija gana tvirtai laikosi savo narių atsidavimo ir finansinės paramos dėka. Beveik be jokios valstybės pagalbos Lietuvai kasmet vis sėkmingiau ir gausiau atstovaujama visuose svarbiausiuose Europos ir pasaulio čempionatuose vyrų, moterų, senjorų ir jaunių kategorijose."

Geriausius Lietuvos boulingo žaidėjus šiemet treniravo žinomas JAV treneris Joe Slowinskis, tačiau iššūkių netrūksta.

"Pats svarbiausias ir aktualiausias iššūkis - masiškumas. Ypač daug dėmesio reikia skirti jaunimo pritraukimui. Kadaise tarptautinėje arenoje labai stipriai debiutavusi Lietuvos jaunių rinktinė kiek užleidžia savo pozicijas. Tai neramina, nes sėkminga kartų kaita yra būtina, - analizavo LBF prezidentas. - Boulingas turi labai didelį socialinį potencialą, labai didelės galimybes atsiveria rengiant mokyklų, klasių, universitetų varžybas. Būtina tuo geriau pasinaudoti."

Šį sezoną Lietuvos boulingo asmeniniai čempionatai vyks pagal kiek pasikeitusią sistemą, o federacija svajoja pralaužti ledus dar vienoje srityje.

"Kiek pakoreguotas asmeninių reitingo turnyrų reglamentas, todėl asmeninės įskaitos čempionatas turėtų tapti įdomesnis ir labiau intriguojantis tiek sportininkams, tiek žiūrovams. Komandiniuose lygų čempionatuose, ypač A divizione, kuriame dalyvaus 8 komandos, laukia įdomios kovos, sukomplektuotos stiprios ekipos, - teigė L. Dinius. - Itin norėtųsi Lietuvoje surengti tarptautinį turnyrą ir taip pralaužti ledus šioje srityje. Iniciatyvų ir Europos federacijų sąjungos palaikymas yra, reikalingas tik bent nedidelis finansinis palaikymas. Taip pat boulingo centrų savininkų geranoriškumas, nes visos boulingo sporto bazės yra privačios."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių