Lietuvos aviacijos bendruomenei vadovaus buvęs ūkio ministras M. Sinkevičius

  • Teksto dydis:

Daugiau nei devynis dešimtmečius šalies aviacijos sporto federacijas vienijantis Lietuvos aeroklubas (LAK) turi naują prezidentą - juo antradienį vykusios LAK konferencijos metu išrinktas politikas, buvęs Jonavos rajono meras ir Lietuvos Respublikos ūkio ministras dr. Mindaugas Sinkevičius.

Aviacijos bendruomenė rinkosi iš trijų kandidatų - be M. Sinkevičiaus vadovo posto siekė ir akrobatinio skraidymo sporto meistrė Violeta Gedminaitė bei aviatorius ir verslininkas Rolandas Ragaišis. Iki šiol organizacijai vadovavo ir dvejų metų kadenciją baigė teisininkas Gintaras Kalinauskas.

Konferencijos metu M. Sinkevičius įvardijo, kad daugiausia dėmesio skirs aviacijos bendruomenės vienybės puoselėjimui ir aviacinio turto išsaugojimui.

„Aviacinė bendruomenė yra didelė ir įvairialypė, o LAK tikslas - ją puoselėti, propaguoti aviacijos sportą, ginti asociacijos narių interesus tiek nacionaliniu lygiu, tiek užsienyje. Bendruomenė skirtinga, bet skrydžio ir laisvės aistra - viena, todėl reikia nuolatinio susitelkimo, tolerancijos ir veikimo išvien, - sakė M. Sinkevičius. - Būtina plėsti darbą su vaikais ir jaunimu, atskleidžiant jiems aviacijos sporto žavesį, galimybes, patraukiant juos ateityje, jau užaugus, tapti aktyviais aviacijos bendruomenės nariais“.

M. Sinkevičius akcentavo, kad daug dėmesio bus skiriamas ir aviacijos bendruomenės turto klausimams spręsti.

„Turime rasti būdų, kurie leistų išsaugoti turimą turtą, ypač aerodromų žemę. Šis turtas neturėtų pereiti Turto banko ar savivaldybių dispozicijon laisvam naudojimui. Priešingu atveju šalies mažosios aviacijos ateičiai gali būti suduotas rimtas smūgis“, - kalbėjo naujasis LAK vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Henrikas

Henrikas portretas
O tas biurokratas sinkevičius nors kartą gyvenime yra lietesis prie lėktuvo šturvalo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių