Lietuvos aštuoniolikmečių ledo ritulio rinktinė žais su Gardino klubu

  • Teksto dydis:

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) ledo ritulio rinktinė jau kovo 27-ą dieną surengs pirmą treniruotę Elektrėnų ledo rūmuose bei pradės pasiruošimą Brašove (Rumunija) balandžio 4-10 dienomis vyksiančiam pasaulio U-18 čempionato II diviziono A grupės turnyrui.

Per pasirengimo laikotarpį Lietuvos ledo ritulininkai sužais dvejas kontrolines rungtynes su Grodno „Neman-2“ (Baltarusija) klubu - pirmosios rungtynės bus žaidžiamos kovo 29-ą dieną (antradienį; 18:30 val.), o antrosios - kovo 30-ą-ąją (trečiadienį; 11:30 val.) Elektrėnuose.

Čempionate lietuviai dėl vietos žaisti pirmajame divizione kovos su Lenkijos, Didžiosios Britanijos, Plandijos, Kroatijos ir Rumunijos rinktinėmis.

Šiais metais aštuoniolikmečių rinktinėje - daug naujokų. Net penkis čempionatus iš eilės prie aštuoniolikmečių komandos vairo stovėjusį Andrejų Jadkauską pakeitė Airijos ir JAV pilietybę turintis buvęs Prancūzijos olimpinės rinktinės treneris Jamesas Tibetsas. Jo asistentais tapo amerikietis Damianas DiGulianas bei vilnietis Tomas Lauksėdis. Vartininkų treneriu trečius metus iš eilės bus Arūnas Aleinikovas.

Pasiruošimo laikotarpiu prie komandos trenerių štabo prisidės ir Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiasis treneris vokietis Berndas Haakė.

Šiais metais rinktinės stovykloje iš praėjusiame čempionate Slovėnijoje dalyvavusių gynėjų bus Lukas Jonuška, Olegas Peliušenokas ir Tomašas Krukovskis, o stovykloje dalyvausiantys Aleksandras Nikitčenko, Danielis Marševskis, Dominykas Motiejūnas ir Paulius Macijauskas - debiutantai. Kostas Gusevas jau 2013-2014 metų sezone yra atstovavęs aštuoniolikmečių rinktinei ir stovykloje nebebus naujokas.

Puolėjų grandyje aštuoniolikmečių stovykloje nebe naujokai bus aštuoni žaidėjai - Vilius Bučys, Lukas Žukauskas, Denisas Kuzminovas, Patrikas Misiukas, Laisvydas Kudrevičius, Ignotas Ragas, Dominikas Bogdziulis ir Romanas Šalajevas.

Praėjusiais metais dėl atsarginio vartininko pozicijos kovoję Tadas Guliakas, Povilas Dumčius ir Elvinas Karla ir šį kartą dalyvaus stovykloje, tačiau šiais metais ledo ritulininkai varžysis dėl pagrindinio vartininko vardo. Taip pat konkurenciją jiems sudarys ir savo vietą rinktinėje išsikovoti mėgins Latvijoje žaidžiantis šešiolikmetis Laurynas Lubys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių