Lietuvos 19-metės rankininkės sužinojo Europos čempionato varžoves

  • Teksto dydis:

Lietuvos merginų (iki 19 m.) rankinio rinktinė liepos 23 - rugpjūčio 2 d. Ispanijoje vyksiančiame Europos čempionate vienoje grupėje kovos  su Rusijos, Makedonijos ir Vokietijos bendraamžėmis.

Tai paaiškėjo po trečiadienį Valensijoje vykusios burtų traukimo ceremonijos.

Iš viso Senojo žemyno pirmenybėse dalyvaus 16 komandų, susiskirsčiųsių į keturias grupes po keturias komandas.

Lietuvaitės su jau minėtomis rinktinėmis pateko į B grupę. A grupėje tarpusavyje varžysis Danija, Kroatija, Juodkalnija ir Serbija, C grupėje – Švedija, Rumunija, Vengrija ir Prancūzija, D grupėje – Portugalija, Norvegija, Ispanija ir Baltarusija.

Į kitą etapą pateks ir kovą dėl medalių tęs po dvi geriausias grupių komandas. Kitos rinktinės varžysis dėl 9-16 vietų.

Priminsime, kad Lietuvos 19-mečių merginų rankinio rinktinė, treniruojama vyr. trenerės Alos Senvaitienės, kelialapį į Ispanijoje vyksiantį Europos merginų (U-19) rankinio čempionatą iškovojo balandžio mėnesį Garliavoje.

Lietuvaitės rezultatu 33:20 (14:10) sutriuškino Farerų salų rinktinę, tačiau kitą dieną rezultatu 20:30 (8:15) nusileido atrankos turnyro lyderėms Norvegijos rankininkėms. Visgi, mūsiškės parodė charakterį - paskutinėse atrankos turnyro rungtynėse Garliavoje lygiosiomis – 30:30 (13:15) sužaidė su čekėmis ir tai lietuvaitėms atvėrė kelius į Senojo žemyno pirmenybes.

Mūsų šalies 19-mečių rinktinė Europos čempionate dalyvaus po aštuonerių metų pertraukos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių