Lietuvoje apsilankęs japonas: rožinė šalta sriuba mane šokiravo

  • Teksto dydis:

Alytuje vykusi Olimpinė diena sulaukė svečio iš tolimosios Japonijos – Hiracukos miesto atstovo Kenjiro Tamaki.

Hiracuką su Lietuva sieja skirtingi ryšiai – šis Japonijos miestas draugauja su Alytumi, be to, būtent su Hiracuka Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) pasirašė bendradarbiavimo sutartį ruošti Lietuvos olimpiečius 2020 m. Tokijo olimpinėms žaidynėms. Todėl japonai siunčia savo atstovus į Lietuvą, siekdami susipažinti su LTOK organizuojamais renginiais ir pasidalinti patirtimi.

Su oficialiu vizitu atvykęs K. Tamaki ketino Olimpinės dienos metu tik pasveikinti Lietuvos olimpiečius ir Alytaus miestą, tačiau išvakarėse apėjo renginiui ruošiamą Jaunimo parko teritoriją, apžiūrėjo rungtis ir nusprendė viską išbandyti pats. Be sportinės aprangos atvykusiam svečiui teko Alytaus parduotuvėse ieškoti marškinėlių ir sportinių batų. K. Tamakis, pasiėmęs  „LTeam“ dalyvio pasą, buvo rimtai nusiteikęs išmėginti visas įmanomas rungtis ir surinkti maksimalų lipdukų skaičių – viso 106.

„Lietuvoje esu ne pirmą kartą, bet ji mane nuolat nustebina. Esu išragavęs įvairių nacionalinių patiekalų – ir cepelinų, ir šaltibarščių. Cepelinai man patinka, nors tai maistas tikrai ne kiekvienai dienai. Ryškiai rožinė šalta sriuba mane iš pradžių šokiravo, bet dabar jau pripratau“, – juokėsi K. Tamaki.

Pasirašę bendradarbiavimo sutartį su LTOK, japonai stengiasi kuo geriau priimti Lietuvos sportininkus, todėl aktyviai domisi lietuvių kultūra, gyvenimo būdu, maistu.Hiracukos savivaldybės sporto ir kultūros skyrių darbuotojams privalomos lietuvių kalbos pamokos, organizuojamos Lietuvą pristatančios meno ir fotografijos  parodos. Prieš Tokijo olimpines žaidynes Hiracukoje veiksiančioje pasiruošimo stovykloje vyks lietuviški renginiai, drauge su Lietuvos ambasada bus įkurtas Lietuvos kultūros centras.


Šiame straipsnyje: Olimpinė dienaLTOK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių