Lietuviui vandens formulių etapas Norvegijoje lengvas nebuvo

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Norvegijoje baigėsi trečiasis F2 vandens formulių Pasaulio čempionato etapas. Šį kartą lenktynės sudėtingai susiklostė vieninteliam Lietuvos atstovui Edgarui Riabko – 33 metų kaunietis pagrindinėse lenktynėse finišavo dešimtas, o bendroje įskaitoje po trijų etapų užimą šeštąją vietą. Iš viso klasifikuota 30 lenktynininkų.

Šiame etape lietuvis susidūrė su visa eile problemų, tačiau galiausiai sugebėjo namo parsivežti vieną tašką.

Sėkmė nesišypsojo

Tonsberge F2 pilotų laukė trasa, kuri šiek tiek priminė buvusią Kauno mariose pirmojo etapo metu.

Į lenktynes Tonsberge susirinko daugiau nei dvi dešimtys pilotų, tad vyko arši kova vien dėl patekimo į pagrindines lenktynes. E. Riabko etapo pradžia Tonsberge nieko blogo nežadėjo – greičio lenktynėse kaunietis buvo trečias, į priekį praleidęs tik patyrusius sportininkus iš Švedijos Pierre'ą Lundiną ir Eriką Ediną.

„Viskas buvo lyg ir neblogai – pasiekėme neblogą greitį“, – pasakojo E. Riabko.

Šeštadienio kvalifikacijoje sportininkai buvo paskirstyti į dvi grupes po 12 lenktynininkų. Lietuvis plaukė antroje grupėje, kuriai staigiai pasikeitus orui teko plaukti kur kas sudėtingesnėmis sąlygomis.

Į finalinę kvalifikacijos dalį, kurioje lenktynininkai dalijosi aukščiausias starto pozicijas, pateko 12 greičiausiųjų, iš kurių net 10 buvo iš pirmos grupės. Lietuvis liko per plauką nuo finalinės dalies, užėmęs 13 vietą.

„Per treniruotes buvo didelė liūtis, tik pora sraigtų išbandėme – ne viską treniruotėje padarėme, ką buvome sugalvoję. Kvalifikacijoje visas kortas sumaišė oras. 12 pilotų pateko į finalinį kvalifikacijos etapą, o kiti 12 dar varžėsi dėl keturių vietų finalinėse lenktynėse. Tai atkrintamosiose lenktynėse neturėjau lygių. Jei tokios sąlygos būtų kvalifikacijoje, pagal rato įveikimo laiką būčiau buvęs trečias“, – teigė E. Riabko.

Nesėkmingai susiklostė ir lenktynių Tonsberge startas.

„Startavus blogai užsikūrė variklis, atsilikau ir iškart buvau uždarytas, įvyko kontaktai su kitais sportininkais ir po starto aš likau paskutinis. Vėliau lenktynėse du varžovus aplenkiau, du apsivertė. Finišavau 12-as, bet vienam lenktynininkui buvo skirta bauda dėl per ankstyvo starto, o kitas neteisingai įveikė posūkį. Tai su vienu taškeliu grįžome namo. Tas taškelis kiek paguodžia, tačiau esu nusivylęs rezultatu – tikrai norėjau būti aukščiau. Dabar viską reikia užmiršti ir pradėti ruoštis Kupiškio lenktynėms“, – sakė sportininkas.

Po trijų etapų bendroje įskaitoje pirmauja Rashedas Al Qemzi iš JAE – 32 taškai. Antras žengia švedas Pierre'as Lundinas (20 tšk.), trečias – Nelsonas Morinas (16 tšk.) iš Prancūzijos.

E. Riabko sąskaitoje 13 taškų ir šeštoji vieta bendroje įskaitoje. Kitas F2 Pasaulio čempionato etapas rugsėjo 9-10 dienomis vyks Šveicarijoje.

„Dar niekas neprasta. Taškų skiria ne tiek ir daug, tačiau jau daug į priekį pabėgo R. Al Qemzi. Jis važiuoja stabiliai, atitrūko ir kovoti dėl pirmos vietos kitiems lenktynininkams jau gali būti sunku.

Aišku, būna visko. Aš turėjau būti penketuke ir toliau ramiai dirbti. Bet yra kaip yra“, – teigė E. Riabko.

Dabar F2 Pasaulio čempionate laukia mėnesio laiko pertrauka, o artimiausios F2 lenktynės vyks Lietuvoje – šį kartą vandens formulės atvyks į Kupiškį.

Sporto ir muzikos fiesta

Rugpjūčio 19-20 dienomis Kupiškio mariose vyks F2 Europos čempionatas, o susirinkus žiūrovus šokdins tokios grupės, kaip „Bad Boys Blue“, „Secret Service“ ir atlikėjas Saulius Prūsaitis.

Lietuvos vandens formulių piloto lauks naujas iššūkis – Europos F-2 čempionas paaiškės Kupiškyje rugpjūčio 20-ąją. Čempionate vyks keturios lenktynės, kurių rezultatai bus sumuojami, o čempionu taps daugiausia taškų surinkęs pilotas.

Kartu su F2 Europos čempionatu vyks ir F4 pasaulio čempionato finalinis III etapas, o čempionas paaiškės būtent Kupiškyje. F4 čempionate dalyvauja du Lietuvos atstovai – Paulius Stainys ir Virgilijus Gedrimas.

Stovyklavietė šalia trasos

Vandens formulių Europos čempionatas taps antrojo festivalio „Stichijos“ dalimi. Pernai liepos mėnesį Kupiškio marių Uošvės liežuvio saloje įvyko pirmasis kūrybos ir meno festivalis „Stichijos“.

Festivalyje kūrė apie 150 dalyvių – profesionalaus ir mėgėjų meno atstovų, savanorių, jaunimo organizacijų atstovų, muzikantų, lektorių. Skaičiuojama, kad renginį aplankė apie 4 tūkst. žmonių.

Pirmojo festivalio sėkmė įkvėpė tęsti veiklą ir plėstis. „Stichijos“ šiais metais įgauna naują greitį ir galią. Lankytojai Kupiškyje laukiami nuo penktadienio, rugpjūčio 18-osios.

Penktadienį į Kupiškį pradės rinktis sportininkai, bei atsidarys specialus renginio stovyklavietė.

„Stovyklavietė bus įkurta vaizdingoje vietoje visiškai šalia trasos. Žiūrovai jau nuo penktadienio galės apžiūrėti sportinę techniką ar patys išbandyti dvivietę vandens formulę“, – kalbėjo E. Riabko.

Žengė į kitą lygį

Rugpjūčio 19-ąją dieną vyksiančio kūrybos ir meno festivalio ašis –konceptualusis menas, įvairiapusiškai atspindintis keturis pamatinius gamtos elementus – Vandenį, Orą, Ugnį ir Žemę, kuriuos sujungti gali tik penktasis elementas – stichijų tarnas ir valdovas Žmogus. Festivalio erdvė Uošvės liežuvio saloje bus suskirstyta į keturias zonas. Kiekviena zona skirta atitinkamai stichijai, jose vyks kūrybinės dirbtuvės, meninės akcijos, diskusijos, parodos, įvairios pramogos, vaišės.

Kiekvienas festivalio žiūrovas turės galimybę keliaudamas iš vienos zonos į kitą išbandyti save, tapti kūrėju, reikšti nuomonę diskusijose, mokytis ar tiesiog stebėti meninius procesus. Improvizuotose pačių menininkų sukurtose netradicinėse scenose vyks skirtingų žanrų muzikos koncertai. Kiekviena gamtos stichija simbolizuoja skirtingą muzikinį žanrą, tad keturios scenos pasiūlys pramogų visų skonių žiūrovams.

Šeštadienio vakarą vainikuos skirtingų muzikos žanrų atstovų bendras koncertas penktojoje, pagrindinėje scenoje. Pirmiausia į didžiąją sceną pakils kiekvienos zonos atstovai, bus pristatytos dieną vykusios kūrybinės veiklos, koncertuos kiekvienos zonos atlikėjai – dainininkai ir grupės.

Pasaulinio lygio žvaigždės

Šeštadienio vakarą vainikuos į sceną vienas po kito kilsiančios Lietuvos ir užsienio muzikos žvaigždės. Vandens zoną atstovaus svečiai iš Švedijos, legendinė grupė „Secret service“, nukelsianti žiūrovus į 90-ųjų diskotekas su legendine daina „Ten O'Clock Postman“.

Žemės arba romantiškų potyrių zoną atstovaus buvęs grupės „Bad Boys Blue“ vokalistas Herbas McCoy'us. Be jokios abejonės, tokius hitus kaip „You're a woman, I'm a man“ arba „Come back and stay“ žino kiekvienas melomanas.

Ne ką prastesnis žvaigždžių desantas atvyks ir iš Vilniaus. Oro arba alternatyvių potyrių zoną atstovaus ekstravagantiškasis Saulius Prūsaitis.

Prieš vidurnaktį kraują kaitins Ugnies arba ekstremalių potyrių zonos atstovai grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, o šeštadienio fiestą vainikuos fejerverkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių