Lietuviškos undinėlės grybšniai – sidabriniai (video)

  • Teksto dydis:

Pasaulio vandens sporto čempionatas Barselonoje baigėsi ne pačiu skambiausiu lietuvišku akcentu, bet Lietuvos vardas skambėjo ir vėl. „Palau Sant Jordi“ arenos palubėse ryškiai suplazdėjo trispalvė, nors ir nekilo iki aukščiausios pakylos. Nuostabi šventė Katalonijos širdyje finišavo Rūtos Meilutytės sidabriniais grybšniais. 16-metė lietuvė sekmadienį laimėjo moterų 50 metrų plaukimo krūtine finalo sidabrą.

Mūsų plaukimo undinėlė distanciją įveikė per 29,59 sek. ir padovanojo Lietuvai dar vieną medalį. Pirma finišavo rusė Julija Jefimova, kaunietę aplenkusi vos akimirksniu - 0,07 sek. Bronza atiteko amerikietei Jessicai Hardy (29,80 sek.).

Finalo išvakarėse, R. Meilutytė pateikė pamoką savo ambicingajai varžovei iš Rusijos. Pastaroji šeštadienio rytą vykusiose atrankos varžybose mėgavosi savo pačios pasiektu planetos rekordu, bet vakariniame pasirodyme savo žodį jau tarė Rūta. Kaunietė 50 metrų krūtine atkarpą nugrybšniavo per 29,48 sek. sek. ir, užfiksavusi naują geriausią rezultatą pasaulyje, žengė į finalą.

R. Meilutytė čempionatą paliko aukštai iškelta galva. Praėjusį antradienį ji pelnė aukso medalį, švęsdama įtikinamą pergalę 100 m plaukimo krūtine finale. Be to, lietuvė Barselonoje ne kartą gerino Europos ir pasaulio rekordus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

rusike

rusike portretas
Grazi, super;)))

valio Rūtai

valio Rūtai portretas
Rūta, tu geriausia, ir žinok, mes milime tave!

Rusas

Rusas portretas
Ruskė gražiausia ,seksi mergina,im in love.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių