Lietuvis šturmuos Guinnesso rekordą

Kauno kūno rengybos ir kultūrizmo meistrai po vasaros atokvėpio pradėjo naują sezoną. Kauniečiai prieš keletą dienų sėkmingai pasirodė Lietuvos čempionate, o netrukus startuos mūsų mieste vyksiančiame Pasaulio taurės turnyre.

Salė – sausakimša

Pirmą sykį Kretingoje vykusiame Lietuvos kūno rengybos (fitneso) ir kultūrizmo čempionate kauniečiai nuskynė ne vieną apdovanojimą. Trys Jaunalietuvių sporto organizacijos (JSO) sportininkės užėmė pirmąsias vietas moterų "Model fitness" kategorijose.

Ieva Juškaitė aplenkė visas varžoves aukščiausio ūgio (per 170 cm) rungtyje, Agnė Raulinavičiūtė buvo geriausia vidutinėje (iki 170 cm) kategorijoje, o Akvilė Cibulskytė buvo antra. Dar viena kaunietė Brigita Krištopavičiūtė neturėjo lygių tarp žemesnių nei 166 cm sportininkių.

"Šįkart vežėmės jaunimą nuo 16 iki 21 metų. Norime, kad sportininkai pasisemtų patirties prieš svarbesnius turnyrus", –  kalbėjo JSO treneris Vytautas Mikuckis.

Jo žodžiais, nors Kretingoje šalies pirmenybės vyko pirmą kartą, sprendimas pasiteisino. Varžybas stebėjo pilnutėlė per pusę tūkstančio žiūrovų talpinanti salė, tarp jų buvo ir Kretingos meras bei iš šio miesto kilęs premjero patarėjas, diplomatas Antanas Vinkus.

Netrūks ir egzotikos

Visi nugalėtojai rengiasi Kaune spalio 10 d. vyksiančioms Pasaulio taurės varžyboms. Pagal Pasaulinės fitneso federacijos (WFF) ir Pasaulinės kultūrizmo federacijos (WBBF) versiją vykdomas turnyras sutrauks ne vienos dešimties šalių atstovus. Jau dabar žinoma, kad atvyks ir tolimojo Irano, Indijos, Jungtinių Valstijų, Kanados bei kitų valstybių atletai.

"Varžybų lygis bus aukštas, atvyks individualiai pajėgių atletų, tad ir mūsiškiams teks pasitempti, parodyti geriausias savo savybes", – dėstė V.Mikuckis.

Pasak jo, prie turnyro, vyksiančio "Girstučio" kultūros ir sporto centre, organizavimo prisideda ir miesto savivaldybė, nes priimti didžiulį svečių iš viso pasaulio kiekį nėra itin paprasta. Tiesa, tradiciškai gausios kaimynų delegacijos šiemet gali būti kuklesnės. Baltarusijos ar Ukrainos sportininkai, negalintys pasigirti didelėmis finansinėmis galimybėmis, nusprendė atsiųsti vos vieną kitą atletą, o daugiau jų važiuos į spalio 17 d. Gdanske (Lenkijoje) vykstantį Pasaulio kultūrizmo ir fitneso mėgėjų čempionatą.

Galimybės stebina

Dar vienas startas lietuvių laukia spalio pabaigoje. Olandijoje Mastriche vyks ne tik Europos "Grand Prix" varžybos, bet ir tradicinis "Gintarinio prizo" turnyras. Pastarąsias varžybas, rengiamas nuo 1968 m. ir laikomas vienomis seniausių pasaulyje, paprastai priimdavo Klaipėda ar Kaunas, tačiau šiemet nutarta jas parodyti ir užsienio žiūrovams. Juolab kad Olandija ir kitos Beniliukso šalys aktyviai įsijungė į WFF veiklą.

Beje, Mastrichte bus bandoma pagerinti oficialų pasaulio atsispaudimų nuo lygiagrečių rekordą. Rekordo sieks JSO atstovas Evaldas Vosylius iš Kazlų Rūdos. Iki šiol pasaulio rekordas jau dešimtmetį priklausė sportininkui iš Suomijos. Tąsyk jis atliko 147 atsispaudimus.

"Šis vaikinas pasaulio rekordą pagerino jau ne kartą, ir ne vienu ar dviem atsispaudimais, o bene pusšimčiu. Norint, kad jo pasiekimai būtų pripažinti oficialiai, reikia, kad juos užfiksuotų garsiosios Guinnesso rekordų knygos atstovai. Jie varžybose Olandijoje bus", – pasakojo V.Mikuckis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių