Lietuvis JAV ringe gins čempiono titulą

  • Teksto dydis:

Lietuvos boksininkas profesionalas Egidijus Kavaliauskas ruošiasi ginti Šiaurės Amerikos bokso federacijos (NABF) čempiono titulą.

29-erių kaunietis liepos 7-ąją Kalifornijoje (JAV), "Save Mart Center at Fresno" arenoje, susikaus su Dominikos Respublikos atstovu 31-ų Juanu Carlosu Abreu.

Iki šiol E.Kavaliauskas laimėjo visas devyniolika dvikovų, iš jų šešiolika – nokautais. J.C.Abreu yra įveikęs 21 varžovą, iš jų septyniolika – nokautais, ir patyręs tris nesėkmes.

NABF čempiono diržą E.Kavaliauskas iškovojo pernai rugsėjo 22-ąją, nugalėjęs meksikietį Mahonry Montesą, o pirmąkart titulą apgynė šiemet vasarį, privertęs kapituliuoti Rusijos kovotoją Davidą Avanesianą.

"Žygis iki NABF čempiono diržo užtruko maždaug puspenktų metų. Kai vadybininkas Egis Klimas patvirtino, kad kova su M.Montesu nebus eilinė ir kad rengčiausi tituliniam mūšiui – motyvacija padvigubėjo ir net patrigubėjo! Būtent E.Klimo dėka atsirado šansas tokio lygio iššūkiui, Egis daug padarė, kad pradėčiau naują karjeros etapą. Regioninė NABF – durys pirmiausia į elitinės WBC (Pasaulio bokso tarybos – red. past.) ir kitų žinomiausių profesionalų bokso organizacijų ringus", – interviu "Kauno dienai" sakė E.Kavaliauskas.

Naujausioje Pasaulio bokso organizacijos (WBO) reitingų lentelėje kaunietis tarp pusvidutinio svorio kategorijos (iki 66,68 kg) boksininkų pakilo į rekordinę aukštumą – antrąją vietą.

Situacija WBO reitingų lentelėje pasikeitė dėl kelių priežasčių. Amerikietis Terence'as Crawfordas tapo čempionu, o jo nugalėtas australas Jeffas Hornas nukrito net į 9-ąją vietą. Be to, vietą prarado Filipinų legenda Manny Pacquiao – jis po daugiau nei metų pertraukos ruošiasi sugrįžti į ringą, bet kovos ne dėl WBO, o dėl Pasaulio bokso asociacijos (WBA) čempiono diržo.

WBO reitingo lyderiu tapo Kanados boksininkas Custio Claytonas. Neseniai jis dar buvo tik septintas. Kanadiečiui tai padaryti padėjo pergalė prieš Stepheną Danyo.

Tarp pirmojo sunkaus svorio (iki 90,72 kg) boksininkų 9-ąją vietą užima latvis Mairis Briedis.

WBA reitingų lentelėje E.Kavaliauskas yra ketvirtas (po M.Pacquiao bei amerikiečių Jessie'o Vargaso ir Jamalo Jameso), o WBC – penktas (po amerikiečių Danny Garcia, Shawno Porterio, J.Vargaso ir uzbeko Kudratilo Abdukachorovo).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių