Lietuviai tęsia kovą dėl pasaulio jaunių irklavimo čempionato medalių

  • Teksto dydis:

Roterdame (Olandija) tęsiasi 2016 metų pasaulio jaunių (iki 18 metų) irklavimo čempionatas, kuriame dvi Lietuvos įgulos užsitikrino vietas pusfinalyje ir tęsia kovą dėl medalių.

Vienviečių vaikinų varžybose olimpietis Armandas Kelmelis antrajame ketvirtfinalio plaukime 2 km nuotolį įveikė per 7 minutes 37,87 sekundės ir aplenkęs visus varžovus finišavo pirmas bei pateko į pusfinalį.

Vietą pusfinalyje užsitikrino ir porinę dvivietę irklavę Mantas Juškevičius bei Julius Lesauskas. Jie (7:02,47) trečiajame ketvirtfinalio plaukime į priekį praleido Naujosios Zelandijos (6:44,50) bei Vengrijos (6:52,37) bendraamžius ir finišavo trečiojoje pozicijoje.

Taip pat trečią vietą tik paguodos plakime užėmė Agnė Ginevičiūtė ir Evelina Butrimavičiūtė, tačiau jos varžysis tik C/D pusfinalyje dėl 13–24 vietų. Antrą vietą užėmusioms ispanėms, kurios iškovojo paskutinį kelialapį į pagrindinį pusfinalį, Lietuvos merginos pralaimėjo vos 0,13 sekundės.

Taip pat į pagrindinį pusfinalį nepateko ir pavienę dvivietę irklavę Matas Jakubauskas ir Arnas Kazlauskas, kurie pirmąjį paguodos plaukimą baigė ketvirti ir toliau vaikinų varžybose kovos dėl 13–22 vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių