Lietuviai – greičiausi autokroso meistrai Baltijos šalyse

  • Teksto dydis:

Pasibaigęs Baltijos šalių automobilių kroso čempionatas rodo, kad pamažu atsigauna lietuviškas autokrosas. Paskutiniajame etape, kuris vyko Šakiuose, Pavilkijo kroso trasoje, iš septynių klasių net penkiose triumfavo mūsų šalies atstovai ir tik dviejų klasių nugalėtojo taurės išvažiavo į kaimyninę Latviją.

Buvusio lenktynininko, du kartus iškovojusio Europos autokroso čempiono titulą Nerijaus Naujokaičio iniciatyva į Šakių apylinkes susirinko turbūt gausiausias šiais metais dalyvių skaičius. Per 70 sportininkų iš penkių šalių. Anot organizatorių, tiek dalyvių šiemet nesusirinko nei vienose lietuviškose autokroso pirmenybėse.

„Malonu, kad pamažu atgimsta autokrosas Lietuvoje. Anksčiau, prieš dešimtmetį mes turėjome Europos kroso čempionato etapą Lietuvoje, mūsų sportininkai kovojo dėl aukščiausių vietų Europoje. Po to viskas pritilo, sumažėjo. Bet autokrosas Lietuvoje atgimsta ir tikiu, kad jis turi gerą perspektyvą, pažiūrėkit, kiek žmonių susirinko stebėti lenktynių,“ – džiaugiasi vienas šių lenktynių organizatorių Nerijus Naujokaitis.

Iš tiesų, aplink visą Pavilkijo trasą susirinko daugybė žiūrovų, kai kurie jų atvažiavo net kelis šimtus kilometrų, kad turėtų galimybę pamatyti azartiškas ir kovingas lenktynes. Tai turbūt vienintelės kėbulinių automobilių lenktynės, kuriose teisėjai toleruoja kontaktinę kovą, o jos paskutiniajame autokroso etape tikrai netrūko.

Susirinkusius žiūrovus nudžiugino Šakių rajono meras Juozas Bertašius, varžybų atidarymo metu užsiminęs, kad rajono vadovybė planuoja čia įkurti europinio lygio trasą. Jeigu viskas pavyks taip, kaip planuojama, jau per artimiausius pora metų į Šakių apylinkes gali atvažiuoti stipriausi Europos autokroso meistrai.

Na, o paskutiniajame Baltijos šalių autokroso čempionato etape triumfavę penkiose iš septynių klasių tarpvalstybinėje įskaitoje nugalėjo lietuviai.

Įdomu, kad latviams vieną pergalę klasėje padovanojo mergina. Šiose varžybose lenktyniavo keletas moterų, tačiau latvė Beate Klipa ne tik lenktyniavo, tačiau sugebėjo nugalėti bagių klasėje „B-600“. Ji tapo ne tik šio etapo, bet ir viso Baltijos čempionato klasės nugalėtoja.

Atskirose klasėse nugalėjo:

Bagiai „B-600“ – Beate Klipa (Latvija);

Bagiai „3A-RWD” Vilintas Kuras (Lietuva);

Bagiai „3A-AWD” Maris Licis (Latvija);

„VAZ Classic“ Remigijus Nešvydis (Lietuva);

„Open“ Dovydas Vaitkevičius (Lietuva);

„1A“ Giedrius Stonys (Lietuva);

„D4“ Simonas Kazbaras (Lietuva);

Romualdo Barkausko atminimui skirtą komandinės įskaitos taurę namo išsivežė marijampoliečiai – AMK „Ugira Kross“ komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių