Lietuvės nusileido Ukrainos rankininkėms, bet išsaugojo viltis patekti į kitą etapą

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakarą Lietuvos moterų rinktinei pavyko nutraukti pralaimėjimų seriją, kuri tęsėsi net kelerius metus, ir įveikti Graikijos nacionalinę komandą. Norint patekti į kitą pasaulio čempionato atrankos etapą, buvo reikalinga mažų mažiausiai dar viena pergalė prieš Ukrainos arba Slovakijos rinktinę.

Dar prieš rungtynes buvo aišku, jog akistatoje su galinga Ukrainos komanda aikštėje jau išvysime ekipos senbuvę Laimą Bernatavičiūtę, kuri dėl traumos praleido pirmąsias rungtynes Slovakijoje.

Susitikimą geriau pradėjo varžovės iš Ukrainos, jos spurtavo 5:0, tačiau lietuvaitėms pralaužus varžovių gynybą skirtumas tarp komandų nebeaugo (8:3). Vis dėlto ukrainietės jau pirmoje rungtynių dalyje sugebėjo susikrauti solidžią persvarą ir ilsėtis išėjo pirmaudamos 16:6.

Antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinėje daugiau minučių aikštėje gavo jaunesniosios kartos atstovės. Antrojo kėlinio metu ukrainiečių gynybą Lietuvos rinktinei pavykdavo įveikti jau kur kas dažniau, tačiau to neužteko. Ukrainos komanda išlaikė koncentraciją iki paskutinės minutės ir šventė pergalę rezultatu 31:16. Ši pergalė Ukrainos rinktinei užtikrino ne tik patekimą į kitą etapą, bet ir pirmąją vietą grupėje.

Rezultatyviausiai mūsų ekipoje ir vėl rungtyniavo Diana Šatkauskaitė, kurios sąskaitoje net 8 tikslūs metimai. Marijai Gedroit pasižymėti pavyko 3 kartus, 2 įvarčius pelnė Roberta Ivanauskaitė, po 1 kartą pasižymėjo Živilė Jurgutytė, Audinga Kniubaitė bei Greta Sadauskaitė.

Pirmosiose šio vakaro rungtynėse susitiko Graikijos ir Slovakijos komandos. Abiems ekipoms tai buvo žūtbūtinis mačas, kadangi abi pirmuosius savo susitikimus pralaimėjo. Prieš rungtynes favoritėmis buvo laikomos namuose rungtyniaujančios slovakės, bet graikės joms sugebėjo mesti itin rimtą iššūkį nusileido 24:27.

Į kitą pasaulio čempionatą pateks dvi pirmąsias vietas grupėje užėmusios komandos, todėl prieš paskutinę rungtynių dieną saugiai gali jaustis tik Ukrainos rankininkės, kurios iškovojo dvi pergales iš eilės ir užsitikrino patekimą į kitą etapą. Tuo tarpu antroji rinktinė, keliausianti į kitą varžybų etapą, paaiškės Lietuvos ir Slovakijos rungtynių metu. Komanda, kuri iškovos pergalę – užims antrąją vietą grupėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių