Lietuvės nesustabdė net ringo šeimininkė

  • Teksto dydis:

„Turkijoje boksuotis su šios šalies kovotoja, be to, tituluota – be galo sunku, bet tai manęs netrikdė“, – pabrėžė Gabrielė Stonkutė, rašanti naują Lietuvos sporto istorijos puslapį.

Prasimušė į finalą

Iš Kretingos kilusi 21-ų G.Stonkutė vakar siekė pasaulio moterų bokso čempionato aukso medalio.

Svorio kategorijos iki 81 kg ketvirtfinalyje lietuvė 5:0 nugalėjo kazachę Gulsają Jeržan, o pusfinalyje 3:2 privertė kapituliuoti favoritę ringo šeimininkę – Turkijos boksininkę Elifą Guneri.

34-erių turkė – dukart Europos čempionė (2016 m. ir 2019 m.), iškovojusi keturis medalius pasaulio čempionatuose (2019 m. – sidabro, 2014 m., 2016 m. ir 2018 m. – bronzos).

Gabrielei pergalę prieš Turkijos kovotoją skyrė Bulgarijos, Kuveito ir Mongolijos arbitrai, E.Guneri pranašumą įžvelgė Rumunijos ir Puerto Riko teisėjai.

Pakeitė taktiką

„Pirmas raundas klostėsi gan sunkiai. Atrodė, kad nesijaučiau savimi, per daug veržiausi į artimą kovą, praleidau šoninių smūgių iš dešinės. Antrą raundą treneris pasiūlė pakeisti taktiką, tad spaudžiau varžovę iš visų jėgų. Tai pasiteisino“, – įspūdžiais apie akistatą su E.Guneri dalijosi G.Stonkutė.

Su Gabriele nusprendėme: reikia atakuoti turkę taip, kad niekam nekiltų abejonių, kuri boksininkė stipresnė.

„Iš pradžių teisėjai, kaip dažnai būna, palaikė varžybų šeimininkę. Todėl prieš antrą raundą su Gabriele nusprendėme: reikia atakuoti turkę taip, kad niekam nekiltų abejonių, kuri boksininkė stipresnė. Gabrielė tiesiog privalėjo įrodyti savo pranašumą su kaupu, kitos išeities nebuvo. Pasiteisino taktikos sprendimai – pakoregavome ne tik atakas, bet ir gynybą. Pavyko šio plano laikytis iki finalinio gongo. Gabrielė vėl parodė neįtikėtiną charakterį ir norą nugalėti, ji nusipelnė aukščiausių apdovanojimų“, – sakė treneris Vidas Bružas.

Prizininkėms – premijos

Vakar vakare pasaulio čempionato finale G.Stonkutė kovėsi su lenke Oliwia Toborek, kuri pusfinalyje 3:2 įveikė australę Jessicą Bagley.

20-metė O.Toborek – 2021-ųjų Europos jaunimo (iki 22 metų) čempionato bronzos medalio laimėtoja.

Dėl aukso medalių kitų svorio kategorijų finaluose varžėsi Turkijos, Kazachstano, Tailando, Indijos, Taipėjaus, Italijos, Airijos, Alžyro, Kolumbijos, Rumunijos, Brazilijos, JAV, Kanados, Panamos bei Maroko boksininkės.

Prizininkėms bus išdalyta net 2,4 mln. JAV dolerių. Čempionėms turėtų tekti po 100 tūkst. JAV dolerių premijos, vicečempionėms – po 50 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių