Lietuvaičių duetas – Europos jaunimo paplūdimio čempionato ketvirtfinalyje

  • Teksto dydis:

Penktadienį Lietuvos paplūdimio tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė sėkmingai įveikė Europos jaunimo (iki 22 metų) čempionato aštuntfinalį.

Portugalijoje vykstančiose varžybose aštuntos pagal skirstymą lietuvės per 33 minutes 2:0 (21:14, 21:17) nugalėjo olandes Julią Wouters bei Lauri Luijken (23 reitingas).

Šeštadienį I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė Europos čempionato ketvirtfinalyje žais su latvių Alisės Leces bei Artos Ozolinos (16 reitingas) ir šveicarių Dunjos Gerson bei Lauros Caluori (29 reitingas) porų susitikimo nugalėtojomis.

Lietuvės iškovojo jau ketvirtą pergalę iš eilės - H pogrupyje nugalėjusios visas varžoves ir užėmusios pirmą vietą, merginos pateko tiesiai į varžybų aštuntfinalį.

Ppenktadienį savo pasirodymą Europos jaunimo čempionate tęs ir Lietuvos vyrų paplūdimio tinklinio komanda. Arnas Rumševičius su Luku Každailiu (22 reitingas) sėkmingai startavo varžybose, pirmose F grupės rungtynėse 2:0 (21:16, 21:11) nugalėję baltarusius Antoną Dedkovą bei Pavelą Vaučkevičių (11 reitingas).

Tačiau antrose rungtynėse lietuviai 0:2 (16:21, 14:21) buvo priversti pripažinti pogrupio favoritų, 2014 m. Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionų vokiečių Niklaso Rudolfo bei Clemenso Wicklerio (6 reitingas) pranašumą.

Penktadienio vakarą A. Rumševičius bei L. Každailis žais lemiamas rungtynes dėl patekimo į atkrinamąsias varžybas su rusais Igoriu Veličko ir Maksimu Sivolapu (27 reitingas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių