LFF, LSU ir naujai įsteigtas sporto medicinos centras sudarė partnerystės sutartį

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo federacija (LFF), Lietuvos sporto universitetas (LSU) ir naujai įkurtas LFF Sporto medicinos centras pasirašė trišalę bendradarbiavimo sutartį. Bendradarbiavimo pradžią parašais patvirtino LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas, LSU kancleris Mindaugas Balčiūnas ir LFF sporto medicinos centro direktorius Jonas Braga.

Susitarimo tikslas – praktinis bendradarbiavimas tarp trijų institucijų, padėsiantis spręsti jaunųjų sportininkų ugdymo klausimus.

Pasak LFF pranešimo, pagal šią sutartį LSU sudarys sąlygas sporto medicinos centro specialistams kelti kvalifikaciją, naudotis metodine ir materialine universiteto baze, konsultuos sportininkų reabilitacijos, kineziterapijos bei traumų prevencijos klausimais. Taip pat LSU studentai turės galimybę atlikti praktiką sporto medicinos centre.

„Džiugu, jog prie mūsų iniciatyvos mielai prisijungė ir Lietuvos sporto universitetas, kuris yra vienas iš pagrindinių mūsų partnerių. Tikiuosi, jog mūsų bendradarbiavimas duos rezultatų ne tik futbolui, bet ir visam sportui, - teigė LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas. - Kuo toliau, tuo didesnį vaidmenį sporto mozaikoje vaidina sveikata, fizinis pasiruošimas, gebėjimai atlaikyti krūvius, traumų prevencija. Suprasdami tai ir norėdami turėti ilgalaikę perspektyvą, nusprendėme įsteigti sporto medicinos centrą.“

LSU kancleris Mindaugas Balčiūnas gyrė LFF sumanymą įsteigti sporto medicinos centrą ir vylėsi, jog jis bus atviras visų sporto šakų profesionalams.

„Ši sutartis spręs fundamentalią sporto problemą. Tokio progresyvaus sprendimo dar niekas, jokio sporto federacija Lietuvoje nepadarė. Esu tikras, jog medicinos centras padės spręsti jaunųjų sportininkų ugdymo problemas bei bus atviras visoms sporto šakoms, – sakė M. Balčiūnas. - Savo ruožtu mes padėsime LSU dėstytojų konsultacijomis ir žmogiškaisiais resursais. Džiaugiamės, jog kineziterapija yra viena stipriausių mūsų universiteto specializacijų. Tikiuosi šis medicinos centras taps puikia tobulėjimo vieta ir mūsų studentams. Iš savo pusės dėsime visas pastangas, kad ši sutartis nuolat būtų aktyvi.“

LFF sporto medicinos centrui vadovaujantis Jonas Braga pasirašytą sutartį išskyrė kaip vieną svarbiausių galutiniame centro įkūrimo etape.

„Šia svarbia sutartimi mes pabaigėme savo pasirengimo etapą ir jau netrukus sporto medicinos centras galės pradėti pilnai funkcionuoti. Šiuo metu turime suformavę komandą, kuri sudaryta iš gydytojų, kineziterapeutų, kurie jau pasiruošę priimti sportininkus. Žiūrint į perspektyvą šis sporto medicinos centras bus ne tik futbolininkų, bet ir kitų sporto šakų sportininkų sveikatos priežiūros ir reabilitacijos vieta“, - kalbėjo J. Braga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Ką čia pezat, durneliai. Eilinė įstaigėlė savai chebrytei įdarbinti. Neseniai Lietuvos jaunimo rinktine V. Granatkino turnyre užėmė pačią negarbingiausią, paskutinę, vietą. Kelkit klausimą - kodėl, o jūs čia apie "kizeterapijas" pezat. Dar jogos centrą įsteikit prie LFF, lopai.Estijos negalite nugalėti. Tarybiniais laikais būtumėt seniai atleisti iš darbo, o dabar tik iš LFF gaunamus pinigus išmokote įsisavinti steigdami visokius fiktyvius "centrus"...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių