Ledo ritulio turnyro finale – Vilniaus ir Kauno komandos

Šeštadienį Klaipėdoje prasidėjusiame „Akropolio“ ledo ritulio taurės turnyro finale susitiks Kauno „Sparnų“ ir Vilniaus „Vanvitos“ komandos.

Tai paaiškėjo po pusfinalių, kuriuose Kauno „Sparnai“ 14:3 (3:1, 8:1, 3:1) sutriuškino Šiaulių „Ledo liniją“. Kitame pusfinalyje Vilniaus „Vanvita“ po dramatiškos kovos 7:5 (4:1, 2:0, 1:4) įveikė Klaipėdos „Sadvitą“.

Šiame turnyre dalyvauja po dvi stipriausias Lietuvos ledo ritulio lygos (LRL) ir Vakarų Lietuvos ledo ritulio čempionato „Žemaitijos ledas“ (ŽL) komandas, kurios pusfinaliuose kovėsi tarpusavyje.

Pirmajame pusfinalyje kauniečiai be vargo sutriuškino Šiaulių „Ledo liniją“, kuri varžovams priešinosi vieną kėlinį. Antrajame kėlinuke „Sparnai“ pradėjo varžovų triuškinimą ir iškovojo teisę žaisti turnyro finale.

Kauno „Sparnų“ komandai 3 įvarčius pelnė ir vieną rezultatyvų perdavimą atliko Mindaugas Koritauskas, po 2 pridėjo Remigijus Guoga, Justas Misiukonis, Benas Šilinskas ir Vygantas Sajus. „Ledo linijai“ 2 įvarčius pelnė Domantas Varnys.

Antrajame pusfinalyje Vilniaus „Vanvita“ jau rungtynių pradžioje pribloškė savo varžovus, per penkias su puse minutės pelniusi net 4 įvarčius. Įgiję tokį pranašumą vilniečiai leido perimti iniciatyvą į savo rankas Klaipėdos „Sadvitai“ ,kuri dažnai rezgė atakas, tačiau patikimai „Vanvitos“ vartus saugojo Andrius Kaminskas.

Trečiajame ketvirtyje „Sadvita“ pelnė 4 įvarčius ir priartėjo iki 5:6, tačiau pakeitę vartininką šeštu aikštės žaidėju klaipėdiečiai praleido įvartį į savo vartus ir nusileido varžovams rezultatu 5:7.

3 Įvarčius „Vanvitai“ pelnė vilnietis Olegas Risnovskij, 2 įvarčius pridėjo ir rezultatyvų perdavimą atliko Vitalijus Sevrukas. Klaipėdos ekipoje rezultatyviausias buvo 2 įvarčius pelnęs ir rezultatyvų perdavimą atlikęs Dmitrijus Pezenko.

Sekmadienį dėl „Akropolio“ taurės turnyro trečiosios vietos kovos dvi ŽL komandos - Klaipėdos „Sadvita“ ir Šiaulių „Ledo linija“. Finale dėl taurės ir 2500 litų čekio kovos Kauno „Sparnai“ ir Vilniaus „Vanvita“.

Šis turnyras yra įžanginis renginys į kitų metų Lietuvos ledo ritulio čempionatą, kuriame norą dalyvauti jau pareiškė virš 20 komandų.


Šiame straipsnyje: ledo ritulys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių