L. Grigelis įveikė Madagaskaro lyderį ir garantavo Lietuvos išlikimą II grupėje

  • Teksto dydis:

„Bravo, Laurynai“, – 267-ajai pasaulio raketei plodamas šūkteldavo Lietuvos rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius, kai jo auklėtinis trečiame sete puikiais padavimais Antso Rakotondramangai neleido kurtis „break point’o“ galimybių.

Laurynas Grigelis sekmadienį Lietuvai iškovojo lemiamą, trečią tašką ir taip garantavo jos išlikimą II Daviso taurės grupėje ir kitiems metams. Nors antras vienetų mačas Lauriui nebuvo toks lengvas kaip pirmasis, lemiamais momentais nepasimetęs mūsiškis ant menčių parvertė ir galingą Madagaskaro lyderį. Kiek mažiau nei dvi valandas trukusiame mūšyje L.Grigelis 6:4, 7:6 (8:6), 6:4 nugalėjo A.Rakotondramangą.

Lauryno pergalė garantavo Lietuvos triumfą prieš Madagaskaro tenisininkus. Nors dar yra numatytas vienas vienetų mačas, jis susitikimui įtakos jau nebeturės.

Visus tris Lietuvos turimus taškus iškovoti padėjo būtent L.Grigelis. Jis laimėjo abu savo vienetų mačus, o šeštadieniniame dvejetų susitikime kartu su Tadu Babeliu įveikė A.Rakotondramangos ir Jeane’o-Jaque’o Rakotohasy porą.

Jei pirmasis setas prieš A.Rakotondramangą Lietuvos tenisininkui susiklostė lengviau, tai antrame bei trečiame L.Grigeliui teko įjungti aukščiausią pavarą, kad parverstų Madagaskaro lyderį.

Nugalėdamas pirmąją afrikiečių raketę L.Grigelis laimėjo vienuoliktą Daviso taurės vienetų dvikovą ir pagal šį skaičių susilygino su Gvidu Sabeckiu bei Danieliu Lencina-Ribesu. Dabar už 267-ąją pasaulio raketę Lietuvis rinktinei daugiau vienetų dvikovų yra laimėję tik du tenisininkai – Rolandas Muraška ir Ričardas Berankis.

Dvikovos eiga

Rezultatas: Laurynas Grigelis – Antso Rakotondramanga 6:4, 7:6 (8:6), 6:4

Trečias setas

Trečiojo seto pradžioje L.Grigelis turėjo gelbėtis iš vienos varžovo „break point'o“ galimybės, tačiau, kaip ir viso mačo metu, lemiamu metu puikiai padavimus atlikęs lietuvis išnešė sveiką kailį.

Daugiau nei septynias minutes trukusiame antrame geime L.Grigelis turėjo tris „break point'o“ galimybes, tačiau jas A.Rakotondramanga likvidavo gerais padavimais ir smūgiais be atsako. Progomis atlikti „break'ą“ nepasinaudojęs L.Grigelis nepalūžo ir savo padavimus laimėjo „sausu“ rezultatu – 2:1.

Lietuvos rinktinės lyderis antrąkart iš eilės „sausai“ laimėjo savo padavimus. L.Grigelis trečiame sete pirmauja 3:2.

Kol kas nė vienam tenisininkui nepavyksta kiek smarkiau įsikabinti į kito padavimus – 4:4.

Antras setas

A.Rakotondramanga antrą setą pradėjo laomėtais padavimais, tačiau tą patį padarė ir pirmą dvigubą klaidą atlikęs L.Grigelis.

L.Grigelis iniciatyvą paėmęs į savo rankas, tačiau A.Rakotondramanga, nors ir nelengvai, kol kas laikosi.

Užtikrintais padavimais tenisininkai vienas kitam antrame sete dar neleido susikurti nė vienos „break point'o“ galimybės – 3:3.

Puikiai visą setą padavimus atliekantį A.Rakotondramangą nuo laimėto antro seto skiria vis vienas geimas. Tiesa, rezultatui esant 4:5 padavimus atliks L.Grigelis.

L.Grigelis ir A.Rakotondramanga artėja prie antro seto pratęsimo. 5:6 pirmauja afrikietis, bet padavimus atliks Laurynas.

Pratęsimą A.Rakotondramanga pradėjo geru padavimu ir smūgiu be atsako iš dešinės pusės. Iškart po to sekė Lauryno „forehand'as“ į tinklą. Rezultatui esant 3:1 Lietuvos lyderis ir pats pasižymėjo „mini break'u“, bet iškart vėl pralaimėjo savo padavimą, kamuolį sukirsdamas į tinklą – 4:2. Netrukus L.Grigelis taip pat laimėjo vieną varžovo padavimą, o savais kirčiais išsiveržė į priekį 6:5. Rezultatui esant 6:6 A.Rakotondramanga trečiąsyk pralaimėjo savo padavimą, o galingą padavimą atlikęs L.Grigelis į kišenę įsidėjo ir antrąjį setą.

Pirmas setas

Laurynas Grigelis mačą pradėjo puikiais apvedamaisiais smūgiais laimėdamas varžovo padavimus. Pats lietuvis užtikrintai apgynė savo kirčius. 267-oji pasaulio raketė pirmauja 2:0.

Trys neišprovokuotos klaidos iš dešinės pusės A.Rakotondramangai nesutrukdė laimėti pirmą geimą mače. Laurynas paduodamas sužaidė nepriekaištingai (išskyrus klaidelę iš „backhand'o“ pusės) ir išsiveržė į priekį 3:1.

A.Rakotondramanga apie antrą „break'ą“ L.Grigeliui pagalvoti kol kas neleidžia. L.Grigelis pirmauja 3:2 ir stos atlikti padavimų.

Lietuvos rinktinės lyderis pirmąsyk šiandienos mače savo padavimus laimėjo „sausai“. Paduodant A.Rakotondramangai L.Grigelis laimėjo pirmą tašką, tačiau po to afrikietis pelnė keturis iš eilės ir sušvelnino atsilikimą iki 4:3.

Po kelių neišprovokuotų klaidų iš dešinės pusės L.Grigelis atsiliko 15:40, tačiau puikiais padavimais lietuvis laimėjo keturis taškus iš eilės. Lietuvos lyderis pirmauja 5:3.

A.Rakotondramanga sėkmingai apgynė savo padavimus. Paduodamas L.Grigelis pirmavo 30:0, bet tuomet kelis „backhand'us“ suleido į tinklą. Visgi geimui artėjant prie pabaigos lietuvis sėkmingomis atakomis iš dešinės laimėjo setą – 6:4.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių