L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė po pirmos rungties – penkta

Pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate Lenkijos sostinėje trečiadienį varžybas pradėjo moterys. Rekordinis pirmenybių istorijoje - 82 sportininkės iš 29 valstybių - dalyvių skaičius trijose grupėse varžysis dėl 36 vietų finale.

Pirmosios fechtavimosi rungtį baigė A grupėje besivaržančios 28 atstovės, tarp kurių yra ir planetos čempionės titulą ginanti Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Lietuvos sportininkė iškovojo 17 pergalių bei patyrė 10 pralaimėjimų ir su 234 taškais kol kas penktą vietą dalijasi su baltaruse Katsiaryna Arol.

Sėkmingiausiai fechtavimo takelyje pasirodė ir A grupės lyderėmis tapo airė Jennifer McGeever (21 pergalė/6 pralaimėjimai; 266 tšk.), latvė Jelena Rublevska (20/7; 258 tšk.) ir britė Samantha Murray (18/9; 242 tšk.).

L.Asadauskaitę-Zadneprovskienę lenkia ir ketvirtojoje pozicijoje esanti vengrė Sarolta Kovacs (18/9; 242 taškai).

Moterų atrankos varžybų B ir C grupėse startuos po 27 dalyves. C grupėje dėl vietų penktadienio finale varžysis likusios dvi Lietuvos sportininkės - Gintarė Venčkauskaitė ir Lina Batulevičiūtė.

Į finalą pateks aštuonios geriausios kiekvienos grupės sportininkės bei dar dvylika geriausius rezultatus pasiekusių dalyvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių